Ország-világ

2005.02.04. 09:20

Nissany a Nissanban tűnt ki

Tegnap szinte mindenkit meglepetésként ért a hír, Chanoch Nissany 2005-ben a Minardi tesztpilótája lesz. De vajon ki is ő?

Kocsis Máté

Chanoch Nissany 1963. július 29-én született Izraelben. Nissany úr 23 éves korában üzleti ügyben érkezett Magyarországra. Cha-noch sokszor álmodott gyerekkorában autóversenyzői karrierről. Izraelben azonban tiltott az autóversenyzés, így a kisfiú ezen álmai feledésbe merültek. Har-minckét évesen azonban megismerkedett Zengő Zoltán gyorsasági autóversenyzővel, aki felajánlotta neki, hogy próbálja ki magát az Opel Astra Kupában. Chanoch egész jó időket autózott a Hungaroringen, az igazi álom azonban a Forma autó volt, melynek hazai atyja Szász László.
A barátok vele is összehozták. 2002-ben még csak második lett, egy évvel később azonban már magyar bajnoki címet szerzett. Ebben az esztendőben már rajthoz állt néhányszor a Nissan World Seriesben. 2004-ben ismét magyar bajnok lett, sőt ebben az esztendőben már a Jordan For-ma–1-es csapatával tesztelt. Novemberben kipróbálhatta Baum-gartner Zsolt Minardiját, és teljesítményével sikerült meggyőznie a tulajdonos Paul Stoddartot.

Portugál pilótát szerződtetett a Jordan

Tiago Monteiro személyében portugál pilótát szerződtetett a Jordan csapat. A 28 éves Monteiro az előző évben megnyerte a Nissan-sorozatot, és tesztelt a Minardinál is. A Jordannél kedden az indiai Naraian Kathikeyant is szerződtette. Így még tovább csökkentek Baumgartner Zsolt esélyei az idei szezonra, ugyanis már csak a Minardinál és a Red Bullnál van egy-egy kiadó hely.

Utánpótlás

Chanoch boldog házasságban él feleségével, Michellel, akivel már az utánpótlásról is gondoskodtak, hiszen fiuk, Roy, már elég hosszú ideje gokartozik, és versenyei többségén ő a leggyorsabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában