Ország-világ

2005.02.26. 00:00

Orrfacsaró bűzben élnek a főcsatorna mentén

Vajta Z.

Csatornabűz keseríti a pesterzsébeti lakosok életét. Ha megjönnek a nagy tavaszi esők, többfelé elönti az utcákat a szennyvíz. A bajok oka a főgyűjtőcsatorna. Ebbe folyik bele az erzsébetieken kívül a lőrinciek, a kispestiek és a soroksáriak szennyvize is.
Néhány éve valamennyi erzsébeti lakást csatornázták. Csak a főgyűjtő bővítéséről feledkezett el a főváros. Lőrincen már új lakások építését is akadályozza a telítettség. Az erzsébetiek mindennapjait az időről időre megjelenő bűz is nehezíti. Hiszen a szennyvízcsatornába folyik a csapadékvíz az utcákról. Ám ugyanezeken a víznyelő rácsokon keresztül ki is párolog a bűz. Budapest nagy részén ilyen egyesített rendszerű a hálózat. A Fővárosi Csatornázási Művek Rt. szerint korszerűtlen ez a megoldás. De régen így építették ki a rendszert, ma már ehhez kell igazítani a fejlesztéseket. Úgy tudjuk, tőlünk nyugatra sokfelé megoldották a csatornák bűzmentesítését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában