Ország-világ

2005.02.09. 00:00

Szerény lakbéremelésre számíthatnak Gödöllőn

L. M. A.

A gödöllői képviselő-testület a közelmúltban felülvizsgálta és módosította az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletére vonatkozó rendeletét.
Mint az önkormányzat illetékesétől megtudtuk, jelenleg száztizenöt hasznosítható lakás van a város tulajdonában. Ebből negyvenhárom a Deák Ferenc téren található. Ezek eddigi négyszáztizenhárom forint/hó/négyzetméteres lakbére április 1-jétől hat és fél százalékos emelkedéssel négyszáznegyven forintra bővül. A legnagyobb alapterületű, hatvanegy négyzetméteres bérlakás után fizetendő havi bérleti díj öszszege így 26840 forint lesz.
A többi otthon lakbérei nyolc százalékkal emelkednek. Így az összkomfortos és nyolc lakásnál többet magába foglaló házak esetében százhetvenhét forintról százkilencvenegy forintra nő a díj. A félkomfortos lakásoknál negyvennyolc forintról ötvenkettő, míg a komfort nélkülieknél harminckilencről negyvenkettő forintra emelkedik a havi lakbér négyzetméterenként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában