Ország-világ

2005.02.26. 00:00

Tizenegy autó esett a több méteres kátyúba

Balaton Balázs

Mentem a Szentendrei úton. Vagyis csak mentem volna. Hiszen hatalmas sor állt a városból kifelé menet. Aquincumig dugó volt. Araszoltunk, majd megláttam a torlódás okát. Tizenegy autó állt egymás mögött, a vezetők szentségeltek, szidták a főváros vezetését. Azt hittem, koccantak. De nem.
Egyetlen, közel fél méter átmérőjű és legalább egy méter mély kátyú tátongott az út közepén. Mind a tizenegy autó belehajtott. A szerencsésebbeknek mindössze defektje lett. Aki az adott úton megengedett hetvennel ment, annak az autónak tönkrement a felnije, a lengéscsillapítója, a felfüggesztése.
A szakemberek tegnap már azt tanácsolták: amíg ki nem javítják az úthibákat, mindenki menjen harminccal a városban. Valóban ez a megoldás? Minden évben harc van az autósok és a kátyúkat ki nem javító illetékesek között. A szabály nem változott az évek alatt: akinek kára keletkezik, annak rendőrt, tanút és fényképet kell felmutatnia.
Akkor talán megtérítik a kárát...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában