Ország-világ

2005.02.28. 00:00

Törvényt sértett a hivatal

Kiss Gergely

Építési engedély nélkül húzott sátrakat a Tabáni Tenisz Center pályái fölé a Miniszterelnöki Hivatalhoz (MeH) tartozó Humán-Jövő 2000 Kht. A neves politikusok által is kedvelt sportpálya sátrai miatt évek óta tart a huzavona az üzemeltető és a budavári önkormányzat között.

A cég a MeH megbízásából még 2003. október 7-én fedte be a három teniszpályát. A sátrak azonban csak úgy fértek el, hogy a telep kerítését méterekkel kitolták. Ezzel lényegében hatvan négyzetméterrel megtoldották a területüket, amihez szintén nem kaptak engedélyt. Az első kerületi építési hatóság 2004. április 14-én határozatban kötelezte a centert az eredeti állapotok visszaállítására.

Ennek következtében végül elbontották a sátrakat, az egykori tabáni játszótér megcsonkítását okozó kerítés azonban a helyén maradt. A kerületi hatóság ezt követően többször is felemelte a szavát, mindhiába. Felszólításuk süket fülekre talált, ráadásul a MeH pályáinak üzemeltetői újra felhúzták a sátrakat. Mindezekért kilencvenezer forintos bírság megfizetésére kötelezték őket.

Nagy Gábor Tamás, helyi polgármester lapunknak elmondta, az ügyben kérdéssel fordul Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában