Ország-világ

2005.02.19. 00:27

Visszatér az újraválasztott polgármester

Sződligeten jövő csütörtökre hívta össze az alakuló testületi ülést Soós Gábor, újraválasztott polgármester. A településen vasárnap időközi választásokat tartottak, miután novemberben a képviselő-testület feloszlatta magát. Soós huszonegy szavazattal nyert Várhidi Györgyné előtt. A tizenegy képviselői helyre harmincöten jelentkeztek.

Zsidai P.

A testület feloszlatását Papp István alpolgármester kezdeményezte, aki most ismét képviselő lett. Rajta kívül még négyen újra képviselők lettek azok közül, akik tavaly lemondtak mandátumukról vagy a feloszlatást megszavazták. Ennek azért van jelentősége, mert az önfeloszlatás valójában a Soóssal szembeni fellépés volt. Kérdés, hogy ez az öt sződligeti képviselő képes lesz-e feledni polgármesterrel szembeni érzéseit.

A Reggel információi szerint többen fontolgatják, hogy visszalépnek a képviselőségtől. Ekkor a listán az utánuk következőt kell felkérni. Hétfőn a polgármester előzetes megbeszélést tart a képviselőkkel, hogy megismerje szándékaikat. Az bizonyára nem fog tetszeni nekik, hogy Soós továbbra is elvárja, hogy mondjanak le tiszteletdíjukról. Ezzel évi tizenegymillió forintot takaríthatnának meg.

Zsidai P. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában