Ország-világ

2005.03.23. 00:00

A következő árhullámot húsvétot követően várják

Tegnap valamennyi megáradt folyó felső szakaszán csökkentek a vízszintek, de a védvonalak felén továbbra is árvízvédelmi készültség van érvényben. Ez összesen több mint 2000 kilométeres szakaszt érint – jelentette ki tegnap Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

BAMA

Hozzátette: töltésátázást sehonnan sem jelentettek a vízügyi igazgatóságok. A tárcavezető azt is elmondta: az előrejelzések szerint újabb árhullám húsvét után várható, de a szakemberek készen állnak az esetlegesen bekövetkező komolyabb árhullám elleni védekezésre is.

Persányi beszámolt arról is, hogy az ár- és belvízi védekezés eddigi költsége meghaladja az egymilliárd forintot. Ennek nagy részét a belvíz elleni védekezésre kellett fordítani, összesen több mint 800 millió forintot. Hangsúlyozta: tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, ami jelenleg 94000 hektárt tesz ki, ebből mintegy 49000 hektár a vetés, szántó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában