Ország-világ

2005.03.08. 07:06

Détári a Milannal tárgyal

Détári Lajost az AC Milan hívta. Az olasz gárda ifjúsági labdarúgó-sporttábort szervez Budapesten, s ebben kéri az egykori magyar válogatott segítségét.

Szabó Tamás

Milan Junior Camp Budapest 2005 elnevezéssel hivatalos ifjúsági labdarúgótábort szervez a nyáron az olasz bajnokcsapat a magyar fővárosban, magyar gyerekek számára. Az esemény kapcsán csütörtökön a Sofitel Atrium Budapest Hotelben tartanak sajtótájékoztatót. Az AC Milan részéről itt lesz Daniele Massaro, a klub és az olasz válogatott egykori kiváló csatára, az egyesület PR-menedzsere – egyben ő a felelős világszerte a klub által támogatott táborokért. Mellette Détári Lajos foglal majd helyet, akivel egyelőre nem közölték, hogy milyen minőségben vesz majd részt a táborban.
– Telefonon hívtak az AC Milan részéről, de egyelőre korai arról beszélni, hogy milyen szerepkörben számítanak rám – mondta Détári Lajos. – A szervezet budapesti képviselője keresett, abban maradtunk, hogy csütörtökön mindent átbeszélünk. Nagyon szívesen segítek, az AC Milan neve minőségi garanciát jelent. Ehhez hasonló ifjúsági labdarúgótáborokat a világ minden táján szerveznek, nagy dolognak tartom, hogy végre valahára Magyarországra is eljutottak.

Tavaly nyolcezer gyerek focizott a táborokban

2004-ben négy földrészen közel nyolcezer kölyökfutballista – fiúk és lányok egyaránt – vett részt a Milan nyári táboraiban. Tavaly huszonkét országban rendeztek kiválasztókat, többek között Kínában, Kolumbiában, az Egyesült Államokban, Írországban és Máltán is. A magyarországi tábort a Pepsi támogatja majd.

A többség maradt

Utánanéztünk, ki mit csinál a Milan világverő csapatának főszereplői közül. ANCELOTTI: a Milan profi csapatának edzője. TASSOTTI: másodedző. BARESI: az ifjúsági csapat edzője. COSTACURTA: játékos. P. MALDINI: csapatkapitány. COLOMBO: utánpótlás-szakágvezető. F. GALLI: ifjúsági csapat másodedzője, Baresi segítője. MASSARO: PR-vezető. DONADONI: a Livorno A ligás profi csapatának edzője. RIJKAARD: a Barcelona edzője. GULLIT: a Feyenoord edzője. EVANI: a serdülőcsapat edzője. VAN BASTEN: a hollandok szövetségi kapitánya.

és lányok egyaránt – vett részt a Milan nyári táboraiban. Tavaly

huszonkét országban rendeztek kiválasztókat, többek között Kínában, Kolumbiában, az Egyesült Államokban, Írországban és Máltán is. A magyarországi tábort a Pepsi támogatja majd. A többség maradt Utánanéztünk, ki mit csinál a Milan világverő csapatának főszereplői közül.

ANCELOTTI: a Milan profi csapatának edzője.

TASSOTTI: másodedző.

BARESI: az ifjúsági csapat edzője. COSTACURTA: játékos.

P. MALDINI: csapatkapitány.

COLOMBO: utánpótlás-szakágvezető.

F. GALLI: ifjúsági csapat másodedzője, Baresi segítője.

MASSARO: PR-vezető.

DONADONI: a Livorno A ligás profi csapatának edzője.

RIJKAARD: a Barcelona edzője.

GULLIT: a Feyenoord edzője.

EVANI: a serdülőcsapat edzője.

VAN BASTEN: a hollandok szövetségi kapitánya. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában