Ország-világ

2005.03.12. 00:00

Ernyey megvédi a negyvenes nőket

A korosabb hölgyek kikérik maguknak azt a megállapítást, hogy őket már nem érdekli a szex. Többségük szerint ennek éppen a fordítottja igaz.

Körmendi G. – Matula J.

[caption id="" align="alignleft" width="106"] Ernyey Béla egykori párjával, Szűr Marival
[/caption]Nők generációi álmodoznak arról, hogy együtt tölthessenek egy éjszakát az osztrák szex-szimbólummal, Udo Jürgensszel. A slágerénekes 70 éves, de a nők még mindig vonzónak találják. Ám a napokban egyik nyilatkozatával magára haragította rajongótáborát. A Welt am Sonntag című lapnak válaszolva azt mondta, nem tudna elképzelni szerelmi kapcsolatot a saját korosztályához tartozó nővel. „Semmi bajom az idősebb hölgyekkel, vannak is közöttük nagyon jó barátaim. De ezek a kapcsolatok inkább olyanok, mint az anya és fia viszony, semmivel sem többek.”
Az interjúból kiderült, az énekes meggyőződése, hogy a nőket 40 éves koruk fölött nem igazán érdekli a szex. Szó szerint ezt mondta: „Tudomásul kell venni, hogy a két nem ebből a szempontból nem egyformán öregszik. A nők harmincéves korukig szülőképesek, utána már a szexualitás sem érdekli őket annyira, mint korábban. Ez tudományosan bizonyított tény.”
„Butaság” – reagált rögtön a lap orvosi szakértője. „Éppen ellenkezőleg, a legutóbbi tudományos felmérések szerint a negyven év feletti nők nagy része gyakrabban él szexuális életet, mint fiatalabb korában, és jobban is élvezi.”
Hasonló véleményen van az egyik neves szexuálterapeuta is: „Udo Jürgens nyilatkozata valóságos arcul csapása a negyvenes nőknek. Szakemberként azt  mondom: ezek egy öregedő férfi szavai, aki nem akarja beismerni, fogytán a szexuális ereje.”
– Udo álláspontja hatalmas badarság, neki soha sem volt negyven feletti szeretője. Róla köztudott, hogy rendszeresen extrémen fiatal lányokkal mutatkozik – mondta a Reggelnek Ernyey Béla (62) színművész. Véleménye szerint a nők szexuális vonzereje elsősorban nem az életkor függvénye. – A szex engem csak akkor érdekel, ha az aktus egy kölcsönös örömszerzésen alapuló együttlétből alakul ki. Szerintem pont a negyven körüli hölgyek az igazán erotikusak, mert ekkorra ismerik ki igazán az élet valódi játékszabályait – folytatta a sármőr, aki egyébként sajnálja a pusztán szexre éhes embereket. Úgy véli, hogy a párválasztás arról szól, ki tudja úgy megszólítani a másik lelkét, hogy az a másik félnél pontosan célba találjon. – Izgató lehet egy kapcsolatban, ha a megismerkedés és az első közös szexuális élmény között eltelik egy hét, ugyanis ezalatt az idő alatt egyre csak erősödik a két ember közötti erotikus vonzalom – vélekedett Ernyey. Számára a negyvenes korosztályhoz tartozó Kim Basinger a tökéletes nő, de látott már olyan huszonéves lányt is, aki egyáltalán nem indította be fantáziáját. – A korombeli férfiaknak nem az a dolguk, hogy fiatal szoknyák után rohangásszanak – érvelt a színművész.

Lehetőség a ki nem próbált dolgok átélésére

Dr. Almási Kitty klinikai pszichológus úgy látja, a mostani negyvenes, ötvenes korosztályba tartozó nők közül sokan jobban élvezik a szexet, mint korábban. Ennek magyarázata lehet, hogy a 90-es évek elején jelentek meg a kereskedelemben és a médiában olyan szemléletmódot közvetítő irányzatok, amelyek sok nő és férfi szemét felnyitották. Így újabb lehetőségek nyíltak, hogy az emberek eddig ki nem próbált dolgokat is átéljenek.

Negyven év fölött lehet igazán élvezni a szerelmet

Nyertes Zsuzsa (46) színművésznő szerint egy nő 40 éves kora felett képes igazán átélni a szerelmet. „Harminchárom éve, hogy a páromat megismertem, s azóta is szerelmes vagyok belé. Úgy vélem, a klimax is később köszönt be azon nőknél, akik harmonikus kapcsolatban élnek. Ma nyíltan beszélhetünk a szexről, így a partnerünkkel is könnyebben megértethetjük, mire vágyik egy nő negyven év felett. De a mai fiatalokat sajnálom, mert mindennapjaikat nem szövik át a csodálatos élményt nyújtó romantikus filmek, amelyekből a mi generációnknak még bőséggel jutott.”

Mary Zsuzsi nemcsak az esti szexre vevő

„Ha beérik a gyümölcs, akkor zamatos” – állítja Mary Zsuzsi (58). – Azt figyeltem meg magamon, hogy minél korosabb vagyok, annál jobban élvezem a testi szerelmet. Amíg fiatal voltam, arra ügyeltem, hogy a másiknak legyen jó. Az évek múlásával felszabadultabb lettem. Bevallom, alig várom azt a pillanatot, amikor sor kerül a szexre. Úgy gondolom, a szeretkezés nincs estéhez kötve. Öt éve vagyok együtt a nálamnál fiatalabb párommal, és megfigyeltem, hogy a fiatal férfiakat vonzzák a náluk idősebb hölgyek. Talán a tapasztalat és az ágyban való őszinteség miatt vonzódnak a negyvenen túliakhoz.”

– állítja Mary Zsuzsi (58).

– Azt figyeltem meg magamon, hogy minél korosabb vagyok, annál jobban élvezem a testi szerelmet. Amíg fiatal voltam, arra ügyeltem, hogy a másiknak legyen jó. Az évek múlásával felszabadultabb lettem. Bevallom, alig várom azt a pillanatot, amikor sor kerül a szexre. Úgy gondolom, a szeretkezés nincs estéhez kötve. Öt éve vagyok együtt a nálamnál fiatalabb párommal, és megfigyeltem, hogy a fiatal férfiakat vonzzák a náluk idősebb hölgyek. Talán

a tapasztalat és az ágyban való őszinteség miatt vonzódnak a negyvenen túliakhoz.” Ernyey Béla egykori párjával, Szűr Marival -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában