Ország-világ

2005.03.21. 14:37

Fővárosi parkolási rendeletmódosítás

Zöld utat biztosított a Főpolgármesteri Kabinet ahhoz, hogy az egységes fővárosi parkolási rendeletet március utolsó napján megtárgyalhassa a Fővárosi Közgyűlés.

BAMA

Bőhm András, az SZDSZ és Gy. Németh Erzsébet, az MSZP frakcióvezetője elmondta, a lakossági ingyenes parkolás lehetősége továbbra is megmaradna. Nem változik a jelenlegi díjstruktúra és az este hat óráig tartó fizetési időszak sem. Egységesítik viszont a parkolási cégek ügyfélszolgálati- és díjfizetési rendszerét. Az évek óta 480 forintban maximált óránkénti parkolási díj keretösszege megmarad, amelyen belül a főpolgármester dönt az egyes díjfizetési zónák maximális tarifáiról.

Beépítik a rendeletbe a karácsony és az újév közötti ingyenes parkolást, amit eddig eseti jelleggel engedélyezett a főpolgármester. Az előterjesztést jegyző Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerint a szabályozás kiemelt célja, hogy a helyi lakók parkolását a mélygarázsokba és a parkolóházakba tereljék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában