Ország-világ

2005.03.22. 00:00

Kapós a húsvéti hétvége

Szerencsés az, aki még szállodai szobát tud foglalni magának húsvétra. A legtöbb helyen már most telt ház van.

Teszler Vendel

A legnépszerűbbek a wellness- és gyógyszállók. Hazánkban gombamód szaporodnak a meleg és hideg vizes fürdővel, élményfürdővel, szaunával, erősítőteremmel, szoláriummal ellátott hotelek. A kikapcsolódási, felfrissülési, sportolási lehetőséget kínáló korszerű létesítmények rendkívül vonzók.

A négy napra, három éjszakára szóló, kedvezményes csomagok mellett más okai is akadnak, hogy húsvétra már előre lefoglalták a szobák zömét. Egyrészt az iskolai tavaszi szünet egybeesik a húsvéttal, másrészt ünnepi szokásaink is átalakulóban vannak. A családok kevésbé ragaszkodnak az otthoni húsvétoláshoz. Szívesen kimozdulnak, hogy pár napra kiszakadjanak megszokott életterükből, a rohanással töltött mindennapokból.

Természetesen a húsvéti kiruccanásnak ára van. Olcsóbb szálloda választása esetén azonban a költségek sokszor csupán néhány ezer forinttal haladják meg az otthoni húsvéti kiadásokat.

Szállodai árak három éjszakára az ünnep idején

Város Hotel szolgáltatás Ár Hévíz Hotel Aquamarin** reggeli, fürdőjegy 13 000 Ft/fő Komárom Thermál Hotel** reggeli, fürdőjegy 13 200 Ft/fő Bük Hotel Piroska*** reggeli, fürdőjegy 21 450 Ft/fő Hajdúszoboszló Hotel Barátság*** félpanzió, fürdőjegy 37 600 Ft/fő Szeged Hotel Forrás*** félpanzió, fürdőjegy 37 800 Ft/fő Balatonkenese Hotel Marina Port**** teljes ellátás 44 900 Ft/fő Ráckeve Hotel Kék Duna**** félpanzió, fürdőjegy 47 600 Ft/fő forrás: Reggel-gyűjtés

Hévíz Hotel Aquamarin** reggeli, fürdőjegy 13 000 Ft/fő

Komárom Thermál Hotel** reggeli, fürdőjegy 13 200 Ft/fő

Bük Hotel Piroska*** reggeli, fürdőjegy 21 450 Ft/fő

Hajdúszoboszló Hotel Barátság*** félpanzió, fürdőjegy 37 600 Ft/fő

Szeged Hotel Forrás*** félpanzió, fürdőjegy 37 800 Ft/fő

Balatonkenese Hotel Marina Port**** teljes ellátás 44 900 Ft/fő

Ráckeve Hotel Kék Duna**** félpanzió, fürdőjegy 47 600 Ft/fő

forrás: Reggel-gyűjtés -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában