Ország-világ

2005.03.24. 07:59

Lothar Matthäus emberei elfáradtak

Lothar Matthäus nem igazán érti, három forduló után mitől fáradtak el a játékosok. A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy látja, a keret nagy része komoly erőnléti problémákkal küzd.

Szabó Tamás

Ami azért kétségbeejtő, mert a válogatott március 30-án Bulgária ellen világbajnoki selejtezőt játszik. A csapat győzelemre ítéltetett, egy döntetlen, vagy ne adj’ isten egy vereség véget vetne a világbajnoki álmoknak.
– A játékosok nagy része rossz kondícióban van – mondta Lothar Matthäus. – Ez persze nem új probléma. Azóta így van, amióta három hónap téli szünetet iktattak a magyar bajnokságba. Egy év alatt sok minden változott, de talán túl későn mondott le a liga vezére. Nagyon remélem, hogy ezért nem fog komoly árat fizetni a válogatott. Hiszen, ha rossz eredményt érünk el, akkor majd engem vesznek elő és a játékosokat hibáztatják. Tavaly októberben remek erőállapotban volt a csapat, most meg három forduló után a keret nagy része hullafáradt.
Matthäus elmondta, a továbbiakban nem fog ezen sírán- kozni, azon dolgozik, hogy szerdáig minél jobban összerázza az együttest.
– Ha a csapat úgy műkődik, ahogy működnie kell, akkor nyerhetünk Bulgária ellen – zárta a kapitány.

Gera Zoltánt nem lehet könnyen pótolni

Matthäus sárga lapok miatt nem számíthat Gera Zoltánra, éppen ezért új vezére lesz a válogatottnak. Az egyik kiszemelt, Vincze Ottó szerint a WBA játékosát nem lehet pótolni. – Gera Zoli kivételes képességű focista, a helyettese majd megpróbálja őt pótolni, ha ez szinte lehetetlen is. – mondta Vincze. – Szeretnék játszani, egyébként is, a nagy meccsek mindig feldobnak. Meg sem fordul a fejemben a kudarc, csak a győzelemre gondolok.

Szabó Tamás Gera Zoltánt nem lehet könnyen pótolni Matthäus sárga lapok miatt nem számíthat Gera Zoltánra, éppen ezért új vezére lesz a válogatottnak. Az egyik kiszemelt, Vincze Ottó szerint a WBA játékosát nem lehet pótolni.

– Gera Zoli kivételes képességű focista, a helyettese majd megpróbálja őt pótolni, ha ez szinte lehetetlen is. – mondta Vincze.

– Szeretnék játszani, egyébként is, a nagy meccsek mindig feldobnak. Meg sem fordul a fejemben a kudarc, csak a győzelemre gondolok. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában