Ország-világ

2005.03.30. 00:00

Somogyi hölgytől kapták a birtokot

Lázin M. A.

– A telket én kaptam, ám azt természetesen továbbadom a településnek – avat be a részletekbe Bethlen Farkas, Verőce polgármestere. A helység első embere annak kapcsán nyilatkozott lapunknak, hogy egy somogyi hölgytől egy ezerötszáz négyzetméteres birtokhoz jutott.
A különös adományt a régi tulajdonos, Korponai Noémi szerint eddigi munkájával érdemelte ki Bethlen Farkas. Mint levelében leírta, a sajtóból értesült a határon túli oktatás érdekében tett erőfeszítéseiről. Verőcén
a polgármester aktív közreműködése mellett a Julianus barát Alapítvány évek óta támogatja több erdélyi és ukrajnai óvoda felépítését, működését.
Megtudtuk: a telken egy faház áll. A birtok hasznosítására több ötlet született. Így a tervek között szerepel egy apró mintagazdaság létrehozása. Ezt elsősorban a helyi iskolások gondoznák. De fölmerült egy mini állatkert megvalósításának lehetősége is. Bethlen Farkas szerint a természet szeretetét és tiszteletét nem lehet elég alaposan megtanítani a gyermekeknek. S erre bármelyik elképzelés megvalósulása esetén nagyszerű lehetőség nyílik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában