Ország-világ

2005.03.19. 06:04

Tiltott szemétlerakó égett az éjszaka

Szemán L.

A tűzoltóság szakértői szerint feltételezhető, hogy valakik felgyújtották a soroksári vasútállomáshoz közel lévő illegális szemétlerakót. A tűz tegnapra virradóra tört ki a XXIII. kerületben, a Könyves utcai területen.
Több ezer gépkocsiabroncs, nagy mennyiségű szemét és több melléképület égett. A budapesti tűzoltók IV-es kiemelt riasztást követően 9 gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre.

A 81 tűzoltó munkáját nehezítette, hogy nem volt vízvételi lehetőség a közelben, így tartálykocsikkal kellett odaszállítani. Végül két óra küzdelem után hajnali fél ötre sikerült lefeketíteni a tüzet. Egy katasztrófavédelmi csoportot is a helyszínre hívtak, mivel a tűz közelében szén-monoxid és kén-dioxid szabadult fel.

Szerencsére a 60 méterre lévő lakóházakat nem kellett kitelepíteni. Egy lakó, egy hölgy annyira megijedt, hogy menekülés közben könnyebben megsérült a nyakán. Az utómunkálatok még lapzártakor is tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában