Ország-világ

2005.03.17. 10:10

Vége a hálapénzes börzének

Címkék#Vélemény

Tegnap éjfélkor lezárult a www.halapenz.hu című honlapon meghirdetett ötletbörze a forintban kifejezett köszönetnyilvánításról.

Regényi Huba

[caption id="" align="alignleft" width="308"] Az orvosok többsége megalázónak tartja a bankjegy elfogadását
[/caption]Ennek során több mint háromezer hozzászóló közösen kereste a választ, hogyan lehetne megszüntetni a bélelt borítékok átadásának gyakorlatát?

A fórumozók rámutattak: „Amíg kéthavi nettó fizetésembe kerül két gyermekemmel az iskolai sítáborba menni, addig elfogadom ezt az összeget” – jelentette ki az egyik orvos. „Nyolc éve dolgozom kórházban, soha egyetlen alkalommal sem fogadtam el hálapénzt. Valahányszor nyújtották felém a borítékot, iszonyatosan megalázónak éreztem a helyzetet” – fogalmazott egy társa. A betegek és hozzátartozóik szerint az jelentené a megoldást, ha az orvosok annyit keresnének, hogy nem kellene elfogadniuk a betegek forintosított köszönetnyilvánítását. A fórumon elhangzottak lényegét összefoglaló jelentés pénteken kerül fel a honlapra.

Új megegyezésre van szükség

Az internetes megbeszélést kezdeményező Dr. Telkes József fejvadász a Reggelnek elmondta: Azt szerettem volna elérni, hogy értelmes és hatékony társadalmi vita után új megegyezés, új társadalmi szerződés jöjjön létre a betegek (fogyasztók) és az orvosok (szolgáltatók) között. Továbbá hogy az illetékes politikusok többet ne napolhassák el az egészségügy rendbetételét. Az internetes megbeszélés résztvevőinek számából látszik, milyen fontos kérdésről van szó. Biztos vagyok benne, hogy ez a megállapodás előbb-utóbb megvalósul, a kérdés csak az, hogy mikor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában