Ország-világ

2005.04.16. 00:00

Bácsfiék provokációjától tart a titkosszolgálat

Szemán L.

Nem zárható ki konfliktuskereső szándékú megjelenésük más szélsőjobbos szervezetek rendezvényein – olvasható Bácsfi Dianáról és maroknyi csoportjáról a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) évkönyvében. Az NBH elemzése szerint a Magyar Jövő Csoport (MJCS) első asszonya, pontosabban lánya, a 90-es évek elején mozgolódó Magyar Népjóléti Szövetség (MNSZ) emlőin nevelkedett. Az MNSZ sajátos vallásfilozófiával ötvözte a hungarizmust.

Bácsfi ma magát nemzetiszocialista szerzetesnőnek tartja. Talán ennek köszönhető, hogy az NBH látókörében lévő többi szélsőjobbos szervezet mereven elhatárolódik tőle és az MJCS-től. Még a tavaly nem jogerősen betiltott Vér és Becsület Kulturális Egyesület is határozottan fellép Bácsfiék ellen. Az NBH szerint várható, hogy Bácsfiék zavart akarnak majd kelteni a radikális jobboldali, valamint a konkurens nemzetiszocialista szervezetek rendezvényein. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában