Ország-világ

2005.04.13. 00:00

Bombariadó volt a Déli pályaudvaron

Izing A.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A rendőrök és a MÁV emberei teljesen kiürítették a pályaudvart
[/caption]Utasok százai magyarázták késésüket telefonon a Déli pályaudvar kerengőjében rostokolva. A Vérmezőre harminc vasutast száműzött a rendőrségre 9 óra 55 perckor befutó bejelentés. – Van, akit felzaklat – mondta Bakonyi „Bakec” László (36) MÁV-pénztáros –, van, akit nem érdekel, van, aki röhög a bombariadón. Én teljesen értelmetlen dolognak tartom azt, hogy valaki bejelenti: robbant. A tűzszerész kutyák végigszimatolták a Déli pályaudvart, a vizsgálat délben lezárult, de egész napos felfordulást okozott. Tizenöt vonat nem indult el időben. „Megint valami ökör akadályoz bennünket!” – foglalta öszsze az eseményt matematikai pontossággal egy lépcsőről visszafordított néni.  

Gyakran van riadó, de robbanás még nem volt

Legutóbb a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumot űrítették ki a gazdatüntetés idején. Március elején a Nyugati pályaudvart zárták le, de Keszthely főutcája is elnéptelenedett már bombariadó miatt. Azt már minden diák tudja, hogy az iskolaigazgatók szombatra is áttehetik a bombariadó miatt elmaradt tanórákat. Amióta ezt bevezették, elenyésző számban jelentenek be álbombariadókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában