Ország-világ

2005.04.25. 06:24

Hét pont a Fradi hátránya

A szervezetten játszó Sopron magabiztos győzelmet aratott a Ferencváros ellen. A zöld-fehérek egyre távolabb kerülnek a bajnoki címvédéstől.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="284"] Szűcs Lajos balszerencsés mozdulata után egyértelművé vált, hogy a Ferencváros nem nyeri meg a meccset
[/caption]Sopronban a Ferencváros kezdett valamivel aktívabban, az első lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott: Sira közelről melléfejelte a labdát.  Sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon, ami széttördelte a játékot. Csak az igyekezet volt dicsérhető, a színvonal nem emelkedett az átlag fölé. A 40. percben Szabó beadását a csereként beállt Csordás 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelte. (1-0).

A második félidő elején Huszti csaknem kihasználta a soproni védők megingását, labdája azonban elkerülte a kaput. Maradt a vendégek mezőnyfölénye, a házigazdák azonban jól tartották magukat. Kemény volt a mérkőzés, sokat szabálytalankodtak mindkét csapat játékosai. Ábrahám játékvezetőnek hétszer kellett felmutatnia a sárga lapot.

A 80. percben ritkán látható góllal növelte előnyét a Sopron. Tóth M. vezetett támadást, Szűcs a tizenhatoson kívülre kifutva belevetődött a lövésbe. A labda Somorjai elé pattant, aki észrevette, hogy üres a kapu, 40 méterről(!) célzott, és hiába igyekezett hárítani a visszaérkező Szűcs, nem tudta megmenteni csapatát a góltól. (2-0) Ettől kezdve az történt a pályán, amit a soproniak akartak. A 92. percben Károlyi fejelte a kapu elé a labdát, amelyet Bárányos gurított a hálóba. (3-0) A találkozón többnyire a Ferencváros volt mezőnyfölényben, a Sopron viszont átgondoltabban futballozott. Ez döntött.

Így látták az edzők a soproni kilencven percet

Pintér Attila (Sopron): – Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor idegeskedtünk, emiatt akadozott a játékunk. Szerencsére a cserékkel feljavultunk, hiszen Csordás és Somorjai egyaránt gólt szerzett, míg Károlyi előkészített egy találatot. László Csaba (Ferencváros): – A Sopron vezető góljáig mi voltunk a jobbak. Szünet után is igyekeztünk, de a második gól mindent eldöntött. Már hét pont a hátrányunk a Debrecennel szemben, de amíg matematikailag van esély, küzdenünk kell.

László Csaba (Ferencváros): – A Sopron vezető góljáig mi voltunk a jobbak. Szünet után is igyekeztünk, de a második gól mindent eldöntött. Már hét pont a hátrányunk a Debrecennel szemben, de amíg matematikailag van esély, küzdenünk kell. Szűcs Lajos balszerencsés mozdulata után egyértelművé vált, hogy a Ferencváros nem nyeri meg a meccset -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában