Ország-világ

2005.04.30. 00:00

Hideg élelem is kell a közgyűlésre

Az áprilisi közgyűlés elfogadta a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) alapító okiratát. A főváros, az állam és a Pest megyei önkormányzat egy közhasznú társaságot hoz létre, működésére a kormány idén 432 millió forintot ad.

Zsidai P.

Ősztől a főváros közigazgatási határain belül egységes papírbérletet vezetnek be a BKV, a Volán és a MÁV járatain. Tíz százalékkal kerül majd többe, mint a jelenlegi.
Kupper András (Fidesz) megkérdezte az előterjesztő Vajda Páltól, az elmúlt tizenkét évben ugyan mit csinált a BKSZ-t előkészítő iroda. A választ a főpolgármester nem adta meg. Vajda szerint ugyanis a képviselők biztosan nem hoztak magukkal elegendő hideg élelmet, márpedig sok idő kellene az iroda tevékenységének felsorolásához. A BKSZ megalakulásának jelenlegi egyetlen szépséghibája, hogy a kormány nem döntött róla a héten, és még nem írta alá. A közgyűlés döntött arról is, hogy a
2-es metróba 2010-ig új kocsikat szerez be a BKV. A 22 szerelvény 37 milliárdba kerül, aminek a felét az Európai Fejlesztési Bank hiteléből fizetik ki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában