Ország-világ

2005.04.12. 00:00

Hollandiában csaptak le a volt Fidesz-tanácsadóra

Nagy E. D.

Hat éve hagyta el az országot Varga Tamás, a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója. A férfi ellen két lezárt és két még be nem fejeződött ügye miatt adtak ki 2002-ben, illetve egy évvel később körözést. Orgazdaság és csempészet miatt összesen öt év szabadságvesztésre ítélték – mondta lapunknak Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője. Ezt azonban már nem ülte le, ráadásul csalás miatt még két eljárás indult ellene.

Varga Prágában bujkált, az ellene szervezett akció elől azonban sikerült megmenekülnie. A rendőrség közlése szerint olyan életmódot folytatott, hogy ne akadhassanak a hatóságok a nyomára. Mégis kiderült, hogy Hollandiába menekült és Amszterdamban bérelt lakást. A holland hatóságok segítségével múlt héten elfogták. Az még mindig titok, hogy hogyan. Az azonban tény: az akcióban részt vettek a Nemzeti Nyomozóiroda fejvadászai is. Varga a Fidesz egykori gazdasági tanácsadója volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában