Ország-világ

2005.04.25. 00:00

Kinél legyen a kulcs?

Botrány tört ki a Petőfi-emlékmúzeum kulcsa körül a Máramaros megyei Koltón – írja az erdélyi Krónika. Incze Zoltán, a település polgármestere ugyanis úgy vélte, mivel a belépőjegyek árából származó bevétel a községet illeti, a múzeum kulcsának is annak alkalmazottjánál kell lennie.

BAMA

Így kicserélte az épület bejáratán a lakatot, kulcsot pedig Kádár Emőkének, a múzeum gondnokának sem adott. „Incze erőszakos módon bezárta a múzeumot, nekem pedig azt mondta, hogy két lábbal rúg ki innen. Mai napig sem értem, hogy miért” – panaszolta Kádár Emőke, aki szerint a polgármester eljárása törvénytelen.
Lucia Pop, a megyei múzeum történelmi részlegének vezetője elmondta, az egyezség köztük és a koltói önkormányzat között azt követően született, hogy a települést községi rangra emelték. „Az ingatlan és a körülötte levő terület a községé, így nyilvánvaló, hogy ők gondozzák a múzeumot” – közölte Pop.
A jegyek után befolyó összeg saját bevételként való kezeléséről az év elején született tanácsi határozat a koltói önkormányzatban. Incze Zoltán szerint ezek után természetes, hogy a bejárati kulcs is a község tanácsának alkalmazottjánál legyen. Szerinte a belépőjegyek idén akár 100–150 millió lej bevételt is hozhatnak a községnek.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában