Ország-világ

2005.04.06. 00:00

Kíváncsiak a maffiafőnökre

Két profi bérgyilkost keres a rendőrség a múlt pénteki diósdi kettős kivégzés miatt. Felmerült, hogy Szerbiából csempészett fegyverekkel öltek.

Szemán László

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A kettős gyilkosság helyszínén még csak azt lehetett tudni, hogy két gyilkos legalább hússzor lőtt
[/caption]Múlt pénteken kivégezték Diósd külterületén Pipást, azaz F. Józsefet (43) és Colost, azaz K. Norbertet (28). A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különleges nyomozócsoportja eddig több mint hatvan tanút hallgatott ki, és állítólag két külföldi bérgyilkost keresnek. Az ATV bűnügyi műsorában elhangzott: elképzelhető, hogy a merényletet Szerbiából csempészett fegyverekkel követték el. A nyomozók talán éppen ezért szeretnének elbeszélgetni Slobodan Stojanovic-csal (26), azaz Szlobóval. A szerb Szlobó a kecskeméti fegyvercsempészeti ügy együttműködő gyanúsítottjaként szabadlábon van. Büntetlenséget kapott azért, mert az ügy többi szereplőjére vallott. Néhány hete azt nyilatkozta egy napilapban, hogy Arkan (a délszláv háború híres-hírhedt kommandóvezetője – a szerk.) szupertigrise volt, és nem fél a bérgyilkosoktól. Szerinte a magyar éjszakai életet tőle függetlenül mindenképpen újra akarják osztani.

Lapunk információja szerint a Szerb Köztársaság belügyminisztériumának szervezett bűnözés elleni igazgatósága még tavaly októberben írásban közölte a magyar rendőrséggel, ki is az a Stojanovic. Egy olyan bűnszervezet vezetője, amelynek fő tevékenysége a fegyvercsempészet és az emberkereskedelem. Ezt tudva érthető, hogy a kettős gyilkosság ügyében nyomozók szeretnének vele elbeszélgetni, netalán ismét együttműködésre bírni őt.

Egyébként nem hivatalos hírünk szerint a rendőrség már tudja, hogy Colos Pipás testőreként dolgozott. Pipás pedig egy Pest megyei bűnözői csoport úgynevezett katonai vezetője volt. Meggyilkolásuk oka egy 40 milliós üzleti vita. A pénzt nem az áldozatokon, hanem főnökükön keresi egy ellenérdekelt csoport. Az ügyben illetékesek nem kívántak nyilatkozni.

Szlobó két embere maradt a rács mögött

A kecskeméti fegyvercsempészési ügyről szóló sajtótájékoztatón Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozóiroda vezetője is részt vett. A szerb rendőrök neki címezték levelüket Slobodan Stojanovicról és embereiről. Eszerint az ügyben letartóztatott Vladimir Stanisic és Endrigo Nemet is tagja volt Szerbiában a Szlobó vezette bűnszervezetnek. Csakúgy, mint Ledenski László és Szabó Zoltán. Közülük csak Stanisic és Nemet van még előzetes letartóztatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában