Ország-világ

2005.04.09. 00:00

Ma kel egybe Károly herceg és Camilla

A pápa pénteki temetése miatt szombatra halasztották a brit trónörökös és Camilla Parker-Bowles esküvőjét.

Toronyi Attila

Főpróbát tartottak tegnap az 58 éves menyasszony és „látványtervezői” Windsorban, az esemény helyszínén. A britek egy részét hidegen hagyja a felhajtás Károly és választottja körül, míg a bulvársajtó bőségesen ellátja az érdeklődőket tudnivalókkal. Mi lesz Camillán az esküvőn, milyen a haja, a cipője? – mindenről részletesen cikkeznek.

A ruha: Minthogy a leendő hercegnő szereti az estélyit, egy tizenötezer euróba kerülő, Robinson Valentine márkájú ruhaköltemény lesz rajta. A színét teljes titoktartás övezi. A szalon csak annyit közölt, hogy az ara, Camilla „igen nőiesen, vonzóan” fest majd benne. A kalap: A „szerző”, Philip Treacy, már néhányszor elkápráztatta a királynőt és a világot alkotásaival. Most tíz próba után sikerült megtalálni a legjobb megoldást. A cipő: Kényelmes és elegáns alkalmatosságra esett a választás. Elvégre elég sokat kell ma talpalnia viselőjének. A frizura: Két és fél órába, illetve négyszáz euróba került a hajfestés és -vágás. Camilla egyébként 25 év óta nem sokat váltogatja hajviseletét. A smink: A névtelenségbe burkolózó szakember feladata, hogy a menyasszony „hétköznapi, természetes” benyomást keltsen.

Míg a polgári esküvői szertartást igen szűk körben tartják, az azt követő istentiszteletre és fogadásra nyolcszáz vendéget várnak. Ott lesz többek között II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg, valamint Blair kormányfő és néhányan az európai uralkodócsaládok nevében. Jó néhányan azonban lemondták a meghívást, így feltehetően Haakon norvég koronaherceg és felesége Mette-Marit képviseli a „legkék- vérűbbeket”.

A Grimaldi fiú válogathatna a szépségek közül

Apját még el sem temették, a monacóiak máris Albert jövőjén törik a fejüket. A 47 éves herceg III. Rainier örökébe lép, sőt az uralkodó haldoklásának napjaiban át is vette az ügyek irányítását. Most a keddi temetés előkészítése köti le minden figyelmét. Ezért nem is utazott el a Vatikánba, a katolikus egyházfő búcsúztatására. A hivatalos gyász leteltével Albertnek munkához kell látnia. Annál is inkább mert üres az államkassza: III. Rainer minden vagyonát egy alapítványra hagyta. „Hozzon asszonyt Albert a palotába” – ezt szeretnék a monacóiak. Elvégre az elhunyt uralkodó is álomesküvőt rendezett, amikor feleségül vette Grace Kelly filmdívát. Lehet, hogy Albert apja nyomdokaiba lép, színésznőre fáj a foga? A Bild című német napilap a herceg figyelmébe ajánl néhány gyönyörű teremtést, akik ugyancsak hollywoodiak. Scarlett Johansson (20) a hollywoodi filmipar nagy ígérete. A száját leszámítva a megszólalásig hasonlít Grace Kellyre. Nicole Kidmant (37) hűvös szépségként emlegetik. Amikor elvált a jóképű Tom Cruise-tól, 120 millió euró ütötte a markát. Angelina Jolie (29) férficsábász hírében áll. Három férjet fogyasztott el eddig. Jennifer Aniston (36) igazi édes nő, ráadásul dúsgazdag. Három luxusvilla tulajdonosa, de nemcsak ezért rajonganak érte a férfiak.

A Bild című német napilap a herceg figyelmébe ajánl néhány gyönyörű teremtést, akik ugyancsak hollywoodiak. Scarlett Johansson (20) a hollywoodi filmipar nagy ígérete. A száját leszámítva a megszólalásig hasonlít Grace Kellyre. Nicole Kidmant (37) hűvös szépségként emlegetik. Amikor elvált a jóképű Tom Cruise-tól, 120 millió euró ütötte a markát. Angelina Jolie (29) férficsábász hírében áll. Három férjet fogyasztott el eddig. Jennifer Aniston (36) igazi édes nő, ráadásul dúsgazdag. Három luxusvilla tulajdonosa, de nemcsak ezért rajonganak érte a férfiak. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában