Ország-világ

2005.04.05. 00:00

Rendőrök vihetik el a kicsiket

Pénteken az apát és a gyermekeit is hazaengedték a rendőrök a kapitányságról. Tibor azóta sem vitte viszsza őket a nevelőszülőkhöz, a Gyermekvédelmi Szakszolgálat újra körözés útján keresteti a gyerekeket.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="152"] Zsüliett (4) Leila (8) és apjuk, Sándor Tibor otthon várja a folytatást. Tibor nem tud dolgozni, a gyerekek hiányoznak az iskolából és az óvodából.
[/caption]Megismétlődhet a pénteki pesterzsébeti erkélyjelenet. A rendőrökkel, tűzoltókkal és bámészkodókkal teli lakótelepi udvar. A harmadik emeleti lakásból kiabáló apa, a korlátot szorongató megszeppent, síró gyermekek. Mint helyszíni riportunkban néhány nappal ezelőtt megírtuk, a XX. kerületi hatóság Leilát és Zsüliettet féltette apjuktól, ezért vonultak ki nagy erőkkel a Topánka utcába. Végül közösen mentek be a kapitányságra. Először a gyerekeket engedték haza, majd miután Sándor Tibor (46) vallomását jegyzőkönyvbe vették, ő is elmehetett. Most valamennyien a kis panellakásban várják a fejleményeket.

– Bűnpártolással, irathamisítással, vesztegetéssel vádolom a kazincbarcikai rendőrséget, ügyészséget, bíróságot, a Miskolci Büntetés-végrehajtási Intézetet, a Borsod Megyei Ügyészségi Nyomozó Hivatalt. Mindannyian összejátszottak ellenem, és erre bizonyítékaim vannak – hangsúlyozza sokadszor Tibor.

Mivel a férfi határidőre nem vitte vissza a gyermekeit a nevelőszülőkhöz, újra körözik őket. Ezt Sólyom Pálné, a Miskolci Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóhelyettese közölte. – A rendőröknek már pénteken át kellett volna adni a gyerekeket az illetékes helyi gyermekvédelmi szolgálatnak.

Liszi Károly főhadnagy viszont azt mondja, erre nem kaptak utasítást. Vidékről mindöszsze arra kérték őket, védjék meg a gyermekeket. A kicsik azonban nincsenek veszélyben. A mellékesen rögzített jegyzőkönyvet elküldik az illetékes hatóságnak. Ez valószínűleg a Legfőbb Ügyészség lesz. Ezzel Tibor óhaja teljesülne, hiszen ő eleve Polt Péter legfőbb ügyésszel akart beszélni. Addig azonban Leila kimarad az iskolából, Zsüli hiányzik az oviból. Ha csak hetekig is elhúzódik apjuk ügye, a nagyobbik, nyolcéves lánynak évet kell ismételnie.

Az anya már régóta nem beszélt lányaival

A két kislány anyja a történtek óta nem kereste volt férjét. A Gyermekvédelmi Szakszolgálatot hívta fel, hogy szeretné látni gyermekeit. Magyar Jánosné, hivatásos nevelőszülő felháborodott Sándor Tibor vádjai hallatán, és az életét félti, mert Tibor megfenyegette. Katalin cáfolja azt, hogy valaha is bántotta a lányokat. A Gyermekvédelmi Szakszolgálat kiáll Magyarék mellett, példaszerűnek tartják a nevelési módszereiket. Az ináncsi napköziotthonos óvoda vezetője, Leila osztályfőnöke és a lányok háziorvosa is hangsúlyozta, hogy a nevelőszülő kiemelkedően látja el feladatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában