Ország-világ

2005.06.02. 00:00

Élni szeretnének a budapesti polgárok

Na jó! Még hogy élhetőbb várost szeretnének a budapestiek?! Mégis, mit gondoltak a tisztelt városvezetők, mi lesz a válasz? Kevesebb zöldterületet, kevesebb bérlakást, kisebb lakótelepi otthonokat, még több betont? Vagy mit? Épeszű ember vágyik a kényelemre, a csendre és a nyugalomra.

Jónás József

Ezért kérdem én még egyszer: mire számítottak? És miért kell a közvélemény-kutatást sikeres konzultációnak nevezni? Miért tesznek úgy, mintha ez párbeszéd lenne az adófizető állampolgárokkal? Az adófizetők forintjain. Nem kérem, nem. Ez ugyanolyan politikai pr, mint amikor Demszky fát ültet, vagy éppen virágot locsol a Margitszigeten. Egyszerű politikai észjárás, egyszerű reklámfogás. A mi pénzünkön.
Igen, mert ez a közvélemény-kutatás pénzbe került. És ilyen megállapításra jutnak: „a városvezetés ezek után olyan lakásállomány kialakítására törekszik, amely térben, mennyiségben és minőségben széles választékot nyújt.”
Hol, kinek, mikor? És miből? Összhangban van ez a városháza költségvetésével? Van minden igényt kielégítő bérlakásprogram?
Na, kérem. Erről kellene igazi párbeszédet folytatni. Tudnánk mit kérdezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában