Ország-világ

2005.06.04. 00:00

Hazárdjátékot űznek a kispesti Majomszigettel

A helyi politikusok szerint kockáztatja a közvagyont a kispesti önkormányzat. Aligha lehet más jelzővel illetni ugyanis a testület közelmúltban hozott döntését. A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat lemond egy kétszázötvenhétmillió forint értékű telek tulajdonjogáról egy befektető javára.

Vajta Zoltán

A Kossuth tér és a Centrum áruház szomszédságában lévő területet a kispestiek Majomszigetként emlegetik. Itt épít lakásokat és irodákat a beruházó. A telekért cserébe lakásokat kapna az önkormányzat. A társaság 600 millió forintot fektetett a beruházásba. Ám ebből csak egy kibetonozott gödörre futotta. A cégnek hitelt kellene felvennie az építkezés folytatásához. A bank viszont csak akkor adja a kölcsönt, ha a telek lesz a fedezet.

A kispesti képviselők többsége úgy döntött, az önkormányzat lemond az ingatlan tulajdonjogáról. A döntés támogatói úgy vélik, a beruházó érdeke az épület befejezése, így nem lesz baj. Az ellenzők szerint viszont felelőtlenség ilyen kockázatot vállalni. Hiszen ha a beruházó nem tudja befejezni az építkezést, aligha tudja visszafizetni a bankkölcsönt. Ebben az esetben a bank elviszi az önkormányzati vagyont is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában