Ország-világ

2005.06.07. 06:34

Hegyek, völgyek között zakatol a vonat

Elindult a Rail show. Énekesek, színészek és rajongóik utaztak vonaton Vácig. Ott a Duna-parton élő koncerttel szórakoztatták a nagyérdeműt. A bulit a Romantic együttes koncertje zárta.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="267"] Dion Marianna és Németh Kristóf vonatos történetet hallgat Nagy Enikőtől
[/caption]A Rail show a Nyugati pályaudvarról indult. Somló Tamás a Fool Moon csapatával, valamint a Barátok közt és a Szeress most! szereplőivel indult a nagy kalandra. A későbbi megállókon csatlakozott Kefir és Edvin Marton is.

Fiatalon sokat vonatoztam – mesélte Somló Tamás–, hiszen Lengyelországba udvaroltam. – Dion Mariann a Szeress mostból múlt héten ült vonaton, Kisvárdán látogatta meg szüleit. Nagy Enikőnek nincsenek jó emlékei. Öt évig ingázott férjével együtt, aki Debrecenben játszott, amíg ő Pesten. Minden szabadidejükben vonatra ültek és egymáshoz siettek. Ezért hajnalban ködben, hóban nehéz bőröndöt cipelve igyekeztek az állomásra. – Ugyanis akkoriban még nem száguldoztak ilyen sűrűn a vonatok – emlékszik vissza.

Amikor a Rail show utasai megérkeztek Vácra, a Duna-parton rögtönzött koncertet kerekítettek. Óriási sikere volt Edvin Martonnak, ahogy a Romantic együttesnek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában