Ország-világ

2005.06.21. 00:00

Hurrá, nyáron drágán nyalhatunk!

Próbafagyiztunk. Méghozzá a város szívében, a pesti Duna-korzón.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="106"] Egy gombóccal még elboldogulunk, de három már lecsepeg a tölcsérrről
[/caption]Az aszfaltolvasztó hőségben jólesett egy kis hűvös édesség. Nem tölcséres nyalnivalóra vágytunk. Nem hiányzott, hogy ragacsosak legyünk a lecsöpögő fagyitól. Megadtuk a módját, végiglátogattuk a Duna-korzó összes napernyős kávézóját, éttermét, és finomságokat rendeltünk. Nos, az egykettőre kiderült: nem olcsó a fagylalt a fővárosban. Sőt, annak ellenére, hogy a Belváros szívében portyáztunk, nem is a legjobb a portéka. Persze az igazi fagyiimádók tudják, hol jó a nyalnivaló. Sokan esküsznek néhány helyre, azt állítják, hogy csak ott szabad a hideg édességet megkóstolni.

Öt helyen ízleltük meg a fagylaltkölteményeket, osztályoztuk az édességet. Az 1-től 5-ig terjedő skála csúcsára egyetlen fagylaltozó került.

Corso Caffe Terrace Tutti-frutti kehely. A gyümölcsfagyi ízetlen, műhabbal. Érkezésünkkor vették elő a fémdobozt a mélyhűtőből. Ára: 1850 Ft Osztályzat: 2 Duna Corso Étterem Csoki-, vanília- és gyümölcsfagyik, a tejszínhab finom friss. A megrendelt csokigombóc lemaradt. Ára: 900 Ft Osztályzat: 4 Corso Caffe Terrace 2 Gyümölcskoktél kehely, három gombóc gyümölcsfagyi, banándarabok, Triple sec, szintén műhabbal. Ára: 2250 Ft Osztályzat: 3 Ambassador terasz Nincs fagylaltlap. A kehely díszített, de a fagyi agyonfagyasztott, a tetejére rátett tejszínhab folyt. Ára: 800 Ft Osztályzat: 2 InterContinental Igaz, hogy kis adag és nem túl díszített, de ez a legfinomabb fagyi. Csoki, mogyoró és milka. Ára: 520 ft Osztályzat: 5

Tutti-frutti kehely. A gyümölcsfagyi ízetlen, műhabbal. Érkezésünkkor vették elő a fémdobozt a mélyhűtőből. Ára: 1850 Ft

Osztályzat: 2

Duna Corso Étterem

Csoki-, vanília- és gyümölcsfagyik, a tejszínhab finom friss. A megrendelt csokigombóc lemaradt. Ára: 900 Ft

Osztályzat: 4

Corso Caffe Terrace 2

Gyümölcskoktél kehely, három gombóc gyümölcsfagyi, banándarabok, Triple sec, szintén műhabbal. Ára: 2250 Ft

Osztályzat: 3

Ambassador terasz

Nincs fagylaltlap. A kehely díszített, de a fagyi agyonfagyasztott, a tetejére rátett tejszínhab folyt. Ára: 800 Ft

Osztályzat: 2

InterContinental

Igaz, hogy kis adag és nem túl díszített, de ez a legfinomabb fagyi. Csoki, mogyoró és milka. Ára: 520 ft

Osztályzat: 5 Egy gombóccal még elboldogulunk, de három már lecsepeg a tölcsérrről -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában