Ország-világ

2005.06.16. 00:00

Kézigránáttal próbáltak rabolni a megszökött fiúk

Kézigránáttal fenyegetőzött kedden két kerékpáros fiatal Székesfehérvárott.

Szemán L.

A Sütő utcában lévő egyik iroda hölgy alkalmazottja kért segítséget a rendőröktől, miután a két, 12-14 éves fiú közül az egyik megfenyegette. A gyerek egy tojás alakú, sötétszürke színű barázdált tárgyat tartott a kezében. Felmutatta, és közölte az asszonnyal, hogy vagy átadja az értékeit, vagy felrobbantják az épületet. A hölgy nem ijedt meg, hanem kipenderítette a kölyköket az utcára. A suhancok még visszaszóltak, hogy ne értesítse a rendőrséget, mert visszajönnek és felrobbantják őt és az épületet.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság forró nyomos csoportja kezdte keresni a gránátos fiúkat. Kedden késő este a Hosszúséta téren elhelyezett térfigyelő kamera élő felvételén felismerték őket. Az azonnal odaküldött rendőrök az utcán elfogták az egyik fiút, a másik beszaladt a házba, ahol egyébként lakik. Őt még nem találták meg, eltűnt. Mindketten a rácalmási gyermekotthon lakói, megszöktek és már körözték őket. Az elfogott fiút visszavitték az otthonba. A házkutatás során megtalálták a gránátot, ami bár acélköpenyes, csak gyakorló-kézigránát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában