Ország-világ

2005.06.22. 07:10

Királyi vendégek érkeznek

A Real Madrid Budapesten kezdi az új idényt. A spanyol sztárcsapat augusztus 14-én a Puskás Ferenc Stadionban játszik, az őszi idényre készülő gárda az új igazolásokkal megerősítve először a magyar fővárosban lép pályára.

Szabó Tamás

Agusztus 14-én 20 órakor a Puskás Ferenc Stadionban szerepel a Real Madrid. A spanyol csapat ellenfele az „Öcsi bácsi” nevét viselő magyar együttes lesz, a gárdát Lothar Matthäus szövetségi kapitány állítja össze. A német szakember bővebb keretből fog válogatni, már számos külföldön szereplő magyar légiós jelezte, hogy szeretne pályára lépni az ünnepi estén. A barátságos találkozó bevételét jótékonysági célokra ajánlják fel. Az összeget elsősorban az évek óta betegeskedő Puskás Ferenc gyógykezelésére fordítják. Emellett támogatják a Nyilasi Tibor vezette korosztályos válogatottak munkáját, valamint a gyermekegészségügyi intézményeket is.

A szerződés értelmében a Real Madrid a legerősebb játékoskerettel érkezik Budapestre. A 2005-2006-os idényre készülő csapat a magyar fővárosban játszik először Európában, ezért a szervezők meghívták a legjelentősebb európai klubok vezetőit is. A királyi klub delegációjában helyet kap Florentino Perez elnök, valamint két legendás játékos, Alfredo Di Stefano és Emilio Butragueno is. A delegáció augusztus 13-án a déli órákban Grazból különgéppel érkezik Budapestre, s a találkozót követően elrepül, ezúttal már Madridba.

Valószínű, hogy a találkozó alkalmából megnyitják a Puskás Ferenc Stadion felső karéjának egy részét is, így teltház esetén 42700 néző figyelheti az eseményeket. Szinte biztos, hogy három nappal később ugyanez lesz a helyzet, amikor az argentin válogatott szerepel az arénában. A spanyol csapat vendégjátékára hamarosan elkezdik árusítani a belépőket, ám az árukat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az már eldőlt, hogy jelképes, 1 forintos áron 1700 jegyet kapnak különböző gyerekotthonok.

Minden idők legnagyobb magyar labdarúgója, Puskás Ferenc április 2-án ünnepelte 78. születésnapját. Hazai pályafutása során 349 bajnoki mérkőzésen 358 gólt szerzett. A nemzeti tizenegyben 18 évesen mutatkozott be, 85 válogatott mérkőzésen 84 gólt lőtt. Az Aranycsapat kapitányaként részese volt Helsinkiben az olimpiai győzelemnek, Londonban az angolok elleni 6-3-as diadalnak és egyik szenvedő hőse a svájci világbajnokság berni döntőjében elszenvedett vereségnek. 1956 októbere végén BEK-mérkőzésre indult a Honvéddal, majd a hivatalos engedély lejárta után dél-amerikai túrán is részt vett. Ezt követően – részben a szövetség egyes vezetői által ellene indított kampány miatt – nem tért haza.

A Real Madridban folytatta pályafutását, ahol hat bajnokság, három BEK-győzelem főszereplője lett. A királyi klub mezében 372 mérkőzésen játszott és 324 gólt szerzett. A Real Madrid régen járt Magyarországon, az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején kétszer is megmérkőzött a BEK-ben a Vasassal. Utána a nyolcvanas évek elején előbb Tatabányán, majd az 1985-ös felejthetetlen UEFA-kupa-döntőn Székesfehérvárott, a Videoton ellen szerepelt. Utoljára 1995-ben a Bajnokok Ligájában a Ferencvárossal került szembe.

A Real Madrid sikerei

Nemzetközi: 9 BEK/BL-győzelem, 1 szuperkupa, 2 UEFA-kupa-győzelem, 3 Klub Világ Kupa-győzelem Hazai: 29 bajnoki cím, 17 kupagyőzelem, 1 ligakupa-győzelem, 7 szuperkupa

augusztus 14-én a Puskás Ferenc Stadionban játszik, az őszi idényre

készülő gárda az új igazolásokkal megerősítve először a magyar fővárosban lép pályára. Szabó Tamás A Real Madrid sikerei Nemzetközi: 9 BEK/BL-győzelem, 1 szuperkupa, 2 UEFA-kupa-győzelem, 3 Klub Világ Kupa-győzelem

Hazai: 29 bajnoki cím, 17 kupagyőzelem, 1 ligakupa-győzelem, 7 szuperkupa

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában