Ország-világ

2005.06.07. 06:34

Korálos nyár Balázs Fecóval

Nem mentek ki a divatból, sőt újabb fénykorukat élik a nyolcvanas évek legendás rockzenekarai, köztük a Korál.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="123"] „Hiába teltek el évtizedek, az ismert Korál-dalokat éppen úgy együtt daloljuk, mint a régi szép időkben”
[/caption]Az együttes és Balázs Fecó neve elválaszthatatlan egymástól. A legtöbben Fecó szólólemezeit is a Korálnak tulajdonítják. Nem ok nélkül, hiszen a zenekar énekes-billentyűse 1985-ös leállásuk után is korálos dallamokat szerzett és énekelt. Majd, amikor tizenkét év után újjászületett az együttes, Fecó saját dalait is felvették műsorukba. – Évszakok című műsorommal már jó ideje járom az országot és a határon túli, magyar lakta településeket – mondja Balázs Fecó. – Estéről estére megdobogtatja a szívemet az az erő, ami a közönség soraiból felém árad. Jó hír a rajongóinknak, hogy már készül az új lemezünk. Egy-két szám teljesen készen van, a többit még csiszoljuk. Remélem, a jövő év elejére elkészülünk az albummal, amelyet egy fergeteges bulin fogunk bemutatni. Akik szeretik a zenénket, azok nem fognak csalódni, most is hozzuk a szokásos formánkat.

A népszerű énekes gőzerővel szervezi az ugyancsak az ő nevéhez kötődő sitkei kápolnakoncertet. – Már nagykorú a sitkei fesztivál, hiszen idén, augusztus utolsó hétvégéjén immár tizenkilencedik alkalommal jövünk össze – meséli. – Minden eddiginél nagyobb bulira számíthatnak azok, akik eljönnek. A magyar zenekarok mellett az idén Erdélyből a Kárpátia, Spanyolországból a Cerberos is muzsikál. A hazai rockbandák közül már biztos, hogy ott lesz a Tankcsapda, az Ossian, a Kormorán és a Lord. Én a régi számaim mellett az Időtörés című legutóbbi albumomat is bemutatom.

A sitkei buli előtt Fecó azt tervezi, hogy kedvenc időtöltésének, a horgászatnak hódol. – Nyár elején a Balatonnál, augusztusban pedig Törökországban fogom majd a halakat – árulja el.

Balázs Fecó

Budapest, 1951. március 2. 1968: a Neoton együttes tagja 1972: Som Lajossal kiválik a Neotonból, és megalakítja a Taurus XT-t 1976: Koncz Zsuzsa kísérőzenekarának a tagja 1978–1985: Korál együttes 1985-től szólókarrier, a sitkei kápolna egyik védnöke 1997: újra összeáll a Korál Díjak: eMeRTon-díj (1987, 1988), Huszka Jenő-életműdíj (1998), Liszt-díj (1999)

Parcsami Gábor Balázs Fecó Budapest, 1951. március 2.

1968: a Neoton együttes tagja

1972: Som Lajossal kiválik a Neotonból, és megalakítja

a Taurus XT-t

1976: Koncz Zsuzsa kísérőzenekarának a tagja

1978–1985: Korál együttes

1985-től szólókarrier, a sitkei kápolna egyik védnöke

1997: újra összeáll a Korál

Díjak: eMeRTon-díj (1987, 1988), Huszka Jenő-életműdíj (1998), Liszt-díj (1999) „Hiába teltek el évtizedek, az ismert Korál-dalokat éppen úgy együtt daloljuk, mint a régi szép időkben” -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában