Ország-világ

2005.06.16. 00:00

Most már biztos: politikusnak született

Elképzeltem, hogy én is képviselő vagyok, és ott ülök a többiek között valamelyik frakcióban. Jó érzés volt. - Nem véletlenül választották meg Bágyi Ádámot (13) május végén diákpolgármesternek, ha így beszél.

Rados V.

[caption id="" align="alignleft" width="118"] Steiner Pál ifjú kollégájával
[/caption]Kéz a kézben járta végig kollégájával, a honatyaként is működő Steiner Pál belvárosi polgármesterrel az ország házát. Megerősödött benne a gyanú: ő politikusnak született. – Fotósok hada követett, amikor végigvonultunk a Vadásztermen, a Kupolatermen. A koronát is megnéztük. Aztán interjúkat adtam – mondta. Ádám az ülésterem páholyából figyelte a képviselőket. – Külön ország, nyüzsgő élet, ami ott van. Százszor izgalmasabb, mint a tévében. A miniszterelnökkel is találkoztam. Gratulált a polgármesterségemhez, mindenfélét kérdezett. Például a tanulmányi eredményeimről.

A kamasz tudja, hogy a politika sem fenékig tejfel. – Sajnos van csalás, korrupció. Ezek a világ árnyoldalai.

Arra, hogy új tisztségében igazi tűzpróbának vesse alá magát, még nem volt alkalma. Főleg rendezvényeken, ünnepélyeken reprezentált eddig. Elvégre az első embernek időnként azt is kell. Hanem egy kisebb üggyel megkeresték már a Veres Pálné Gimnáziumból. – Lobbizom az érdekükben, amennyire tudok. Ki kellene cserélni régi padjaikat, el is mentem megnézni őket. Félek, nem csak rajtam múlik, hanem a piszkos anyagiakon is – mondta lapunknak Ádám.

Belváros diákpolgármesterét sokan megállítják jártában-keltében. Autogramot kérnek tőle, aláíratják vele a kerületi lapot. Még ki sem írták a táblára a „vakáció!” összes betűjét, a fiú fejében már kész a haditerv szeptemberre. – Kérdőívet fogok összeállítani. Mindenki megírhatja, mi mindent szeretne. Aztán nekilátok a dolgoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában