Ország-világ

2005.06.06. 06:25

Most összeszámoljuk a város kátyúit

A városatyák azt ígérték, ma reggelre kevesebb, mint kétszáz kátyú lesz Budapesten. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF) közútfenntartási igazgatója szerint pénteken még kétszázötven kátyút számoltak össze fővárosunkban. Csanádi Csaba hozzátette: szombaton és vasárnap folyamatosan dolgoztak kollégáik. Eltűntek a kátyúk az FKF adatai szerint többek közt a II. kerületi Margit utcában. Javították az utat például a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában, a XVI. kerületi Szlovák úton és a XVIII. kerületi Kisfaludy utcában. Csanádi pénteken még azt mondta: kétszáz alá nem tudják vinni két nap alatt a kátyúk számát, de meg tudják közelíteni ezt az értéket.

Nagy E. D.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az illetékesek azt mondják, alig több mint 200 kátyú van Budapesten
[/caption]– Az legyen a legkisebb bajunk, hogy nem sikerült kétszáz alá menni, csak kétszázhúsz körüli a kátyúk száma – mondta lapunknak Vajda Pál főpolgármester-helyettes. – Soha nem volt még hatszáz alatt sem ez az érték. Idén eddig ötvenkilencezer kátyút kellett kijavítanunk. Ez hatalmas teljesítmény, nagyon büszke vagyok erre. Én is megkaptam a napi jelentést pénteken, ebben 247 darab kátyú volt. Minden ötödik percben keletkezik egy úthiba. Nekünk most az a feladatunk, hogy ezt a kétszáz körüli számot megtartsuk.

Hogy valóban csak kétszáz kátyú lenne Budapesten, az erősen kétséges. A Reggel most megszámolja, és ehhez olvasóink segítségét is kérjük. Lapunk internetes honlapjának – a www.reggel.hu – Számoljuk együtt a kátyúkat fórumában várjuk olvasóink jelzéseit azokról az utcákról, ahol az úthibákat nem javították még ki. Szeretnénk tisztán látni: mennyi az annyi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában