Ország-világ

2005.06.18. 00:00

Nem jogerősen elítélték a Szász-verőt

Sz. L.

[caption id="" align="alignleft" width="127"] Szász Károly tanúskodott a perben
[/caption]Bűnösnek mondta ki a II. és III. Kerületi Bíróság tegnap maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés büntettében Németh Tibor Zsoltot, és 1 év egy hónap börtönre ítélte. Az ítélet végrehajtását azonban három évre felfüggesztették. Az ügyész súlyosbításért, a védelem pedig felmentésért fellebbezett. Így a döntés nem jogerős, a per másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik.
A vád szerint Németh jelen volt dr. Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) volt elnökének bántalmazásánál, ezzel bűnsegédje volt a bűncselekménynek. Az éppen uszodába tartó Szász autójának útját állta egy kerékpáros 2003. július 16-án kora reggel. A volt elnök azt hitte, hogy a kerékpárost baleset érte, ezért kiszállt az autóból. Ekkor a bokorból kiugrott egy másik férfi és egy fahusánggal, valószínűleg seprőnyéllel elverte Szászt. A volt elnöknek a kisujja is eltörött és gyógyulása után végleges mozgáskorlátozottság maradt vissza. A kisujja gyakorlatilag használhatatlan.
A nagykanizsai Németh Tibor Zsolt DNS-ét megtalálták a verésnél szereplő kerékpáron. A nyomozás során az is kiderült, hogy az akkor még gyanúsított Németh és a brókerbotrány főszereplője, az ugyancsak nagykanizsai Kulcsár Attila ismerik egymást. Többek között telefonon tartották egymással a kapcsolatot. Többször is beszéltek.
A nyomozók végül csak tanúként hallgatták meg Kulcsár  Attilát az ügyben. Szász a kórházi ágyán jelentette ki, hogy a Pannonplast ügy miatt verték össze. Ebből lett aztán a brókerbotrány. A verőlegény és a megbízó személye ismeretlen maradt, mint ahogy az ok is.
Egyébként Németh Tibor Zsoltot a múlt héten már Zalaegerszegen is elítélték. Ugyancsak nem jogerősen 3 év börtönt kapott rablás miatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában