Ország-világ

2005.06.27. 00:00

Nem kap pénzt béremelésre a közlekedési cég

Levelet írtak a BKV dolgozói Demszky Gábornak, eldöntötték, nem hallgatnak tovább. Az érdekképviseletek munka- és életkörülményeik javítását, nagyobb erkölcsi és anyagi megbecsülést akarnak. Aba Botond vezérigazgató azonnal számszerűsítette az igényeket: 400 millió és 1,2 milliárd forint közöttire becsüli a plusz bérköltséget.

Zsidai P.

A levél jelenleg Vajda Pál főpolgármester-helyettes íróasztalán hever. A városvezető azonban nem kívánt nyilatkozni annak tartalmáról és a megoldási lehetőségekről sem. Azért, mert erre nem hatalmazták fel a szerzői. Annyit elárult, hogy kedden fél tizenkettőkor egyeztetnek az érdekképviseletekkel. – Reményeim szerint addig senki nem is fog nyilatkozni erről – közölte lapunkkal. A vezérigazgató kijelentésével nem kívánt foglalkozni: – Engem nem érdekel, mit mondott Aba Botond a távirati irodának. A BKV nem fog új forrásokat kapni, elfogadott költségvetése van, abból kell kigazdálkodnia. Ezt nekik kell megoldaniuk – jelentette ki a Reggelnek.

Korábban megírtuk, a buszvezetők perlik a céget, hogy a kollektív szerződésben betanított szakmunkásból mesterekké minősítsék át őket. Ezzel magasabb bérkategóriába kerülhetnének. Mint megírtuk, első fokon a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elutasította keresetüket. Vajda Pál lapunknak a legnagyobb elismeréssel és tisztelettel beszélt a sofőrökről, ám az átminősítéssel kapcsolatban kételyei vannak. Szerinte nem lehet kollektíve mindenkit mesterré avatni, ha nincs mögöttük mestervizsga.

Az utolsó előtti hajnali pillanatban sikerült megegyezni a szakszervezetekkel. A BKV a kért bruttó 18 ezer forintos béremelés helyett végül 16 ezer forintot ajánlott, és ezt a vállalat több érdekképviselete elfogadta. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában