Ország-világ

2005.06.30. 05:47

Szelektív gyűjtés immár kétszer annyi helyszínen

Cegléden a múlt héten duplájára növelték a szelektív hulladékgyűjtők számát. Korábban tizenkilenc, míg ma harmincnyolc sziget szolgálja a természet védelmét és a lakosság kényelmét.

Lázin M. A.

Egy-egy lomgyűjtő egység négy eltérő színű, közel egy köbméteres tárolóból áll. Mindegyik kukába más-más hulladék való. Így az edényekbe a már megszokott papíron, műanyagon és üvegen kívül már fémdobozok is elhelyezhetők. A bővítésre azért került sor, mert a lakosság részéről igény mutatkozott erre. A szelektív gyűjtők megduplázása a városi hulladékgazdálkodási program részeként történt. Megtudtuk: a szolgáltatást végző Ökovíz Kft. és a város műszaki irodája folyamatosan figyelemmel kíséri a lakosság reakcióit. Így amennyiben további igény merül föl a szelektív gyűjtőkre, azt igyekeznek kielégíteni.

A tárolókra, illetve azok kihelyezésére összességében közel hárommillió forintot költött az önkormányzat. Egy felmérés szerint a polgárok igénylik az ilyen szolgáltatásokat. Jól mutatja ezt, hogy a kukákat gyakran, olykor hetente többször is üríteni kell. Üröm az örömben, hogy a pontos helyszínekről nincs semmiféle információ a város honlapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában