Ország-világ

2005.07.30. 00:00

Grófnő a kastélyban

A Keszthelyi Nyári Játékok nyitányaként a Festetics-kastély parkjában mutatja be ma este a Vidám Színpad társulata a Vízkereszt című zenés vígjátékot. A Quimby együttes élőben muzsikál az előadáson.

Parcsami Gábor

– A Kiss Tibor gitáros-énekes vezette Quimby együttes nemcsak zeneszerzője a darabnak, hanem fontos szereplője is – mondja az Olívia grófnőt alakító Létay Dóra. – A Vízkereszthez hasonló előadások régen zenés-táncos mutatványok voltak. Bemutatásához szebb környezetet nagyítóval sem lehetett volna találni. A csodaszép kastély és ősfás kertje a legszebb díszlet, amely-ben valaha játszottam. Puskás Tamás rendező és a Vidám Színpad társulata otthonra talált itt.

Dóra a TV2 Jóban Rosszban sorozatának egyik főszereplője, ő alakítja a Csillagvirág Klinikán játszódó filmben Pongrácz Réka orvosnőt. – Amióta megy a sorozat, gyakran megszólítanak az utcán, hogy gratuláljanak vagy autogramot kérjenek – meséli. – Eleinte elcsodálkoztam, hogy mit akarnak tőlem az emberek, mára viszont hozzászoktam, és nagyon örülök mindenki érdeklődésének. Meglepett, hogy itt, Keszthelyen is felismernek annak ellenére, hogy a szerepem szerint most nem szőke vagyok, hanem fekete parókát hordok.

A Vízkereszt egészen augusztus közepéig műsoron lesz a kastélyparkban, így a művésznő csak a nyár végén indulhat el a jól megérdemelt vakációra. – Nehéz évad van mögöttem, hiszen a sorozat mellett több darabban is játszottam – avat be. – Ráadásul Keszthelyen nemcsak nappal, de gyakran még éjjel is próbáltunk. Szeretem a hajtást, ez az életelemem, de azért augusztus közepétől szeretnék egy kicsit elvonulni a világ elől. Pontosan még nem tudom, hová megyek, de egyre valószínűbb, hogy egy horvátországi „lakatlan szigetet” választok majd.

Létay Dóra

Budapest, 1970. szeptember 4. 1986: Pinceszínház 1991:Budapesti Kamaraszínház 1993: Színház- és Filmművészeti Főiskola 1994: Miskolci Nemzeti Színház 1996: Szegedi Nemzeti Színház 1998: Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház 1999-től szabadúszó Főbb szerepei: Pán Péter (Vanda), Kulcskeresők (Katinka), Szentivánéji álom (Hermia), Sok hűhó semmiért (Beatrice), A Mester és Margarita (Margarita), My Fair Lady (Eliza)

1986: Pinceszínház

1991:Budapesti Kamaraszínház

1993: Színház- és Filmművészeti Főiskola

1994: Miskolci Nemzeti Színház

1996: Szegedi Nemzeti Színház

1998: Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház

1999-től szabadúszó

Főbb szerepei: Pán Péter (Vanda), Kulcskeresők (Katinka), Szentivánéji álom (Hermia), Sok hűhó semmiért (Beatrice), A Mester és Margarita (Margarita), My Fair Lady (Eliza)

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában