Ország-világ

2005.07.08. 00:10

HÍRsáv

BAMA

Beavatkozással vádolják az amerikai űrügynökséget
Egy orosz asztrológus beperelte a NASA-t, mert szerinte az amerikai űrügynökség legutóbbi kísérletével felborította az univerzum egyensúlyát. Marina Bai azt kifogásolja, hogy a NASA a Deep Impact nevű akciójával, az üstökösnek ütköztetett szondával, jelentősen módosította az égitestek pályáját.

Börtönbüntetésre ítéltek egy amerikai újságírót
Bevonult a börtönbe 120 napra a New York Times egyik riportere, Judith Miller. Nem volt hajlandó ugyanis felfedni – a sajtó szabadságára hivatkozva – informátorainak kilétét egy CIA-ügynök lebuktatása ügyében.

Nukleáris huzavona Irán és Amerika között
Teherán arra kérte az ENSZ-megfigyelőket, hogy engedélyezzék a lepecsételt nukleáris berendezések tesztelését. Iráni illetékes szerint ez nem jelenti azt, hogy felfüggesztenék az Európai Unió vezető hatalmaival kötött moratórium feloldását.

Kivégezték Egyiptom bagdadi nagykövetét
A zarkávi vezette iraki terrorista csoport bejelentette, hogy kivégezték Egyiptom kijelölt nagykövetét, akit a napokban raboltak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában