Ország-világ

2005.08.01. 00:00

Tarlós felszólítja Vajdát: azonnal mutassa az engedélyeket!

Lapunk múlt héten foglalkozott az Aqunicumi híd lehetséges európai uniós támogatásával. Mint megírtuk, a kormány nem tekintett rá olyan beruházásként, amely már 2007-ben indulhat.

Zsidai Péter

Ez abból derült ki, hogy nem emelte be a kettes számú Nemzeti Fejlesztési Tervbe. Ez az a beruházási csomag, amelyhez a magyar állam vissza nem térítendő uniós forrásokat szeretne kapni. Baráth Etele EU-ügyekért felelős fejlesztési miniszter és Demszky Gábor főpolgármester az érintett kerületekben látta a bajok forrását. Nevezetesen: mielőbb egyetértésre kell jutniuk, mert addig nem tudnak tervezni, ami természetesen a beruházás megvalósulását késlelteti. Tarlós István, Óbuda polgármestere felháborodott a kritikán. Mint elmondta, nincs miről egyeztetni, ugyanis tervek sincsenek. A lapunk birtokába került iratok Tarlós igazát támasztják alá. A tervezés valóban a legelején tart. Schneller István főépítész június 17-én küldött faxot négy érintett önkormányzatnak, köztük Óbudának. Azt tudakolta, részt kívánnak-e venni a híddal együtt kialakítandó Körvasútsor körút keretszabályozási tervének egyeztetésében. A keretterv fogja szabályozni a hídhoz kapcsolódó belső körgyűrű nyomvonalát Óbudától Újpesten, Angyalföldön át egészen Rákospalotáig. A főépítész azonban megjegyzi, hogy a jelenlegi nyomvonal is még csak irányadó.

Tarlós István szerint az, hogy a tervezés még csak ebben a szakaszában tart, egyértelművé teszi, hogy a főváros milyen mértékben maradt el a tervezéssel. A polgármester ezzel cáfolja Vajda Pál szavait. A főpolgármester-helyettes lapunknak azt nyilatkozta, már elkészültek a kapcsolódó úthálózat tervei. Tarlós szerint nyilatkozatával azt sugallta, mintha elkészültek volna az engedélyezési tervek, véleménye szerint azonban erről szó sincs. – Felszólítom Vajda Pált, hogy mutassa be a kész engedélyezési tervet a nyilvánosságnak, ha létezik! Azonban valószínűnek tartom, hogy nem is létezik – mondta lapunknak a polgármester.

beruházásként, amely már 2007-ben indulhat. Zsidai Péter -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában