Ország-világ

2005.07.07. 18:05

Túlélők a londoni metróban

Kiszabadították a robbantások miatt elzárt metrószerelvényekben rekedt túlélőket - közölte a mentőalakulatok szóvivője. Közben a rendőrség megerősítette 33 személy halálát, hozzátéve, hogy a buszokon esett áldozatok összesítése még folyamatban van.

BAMA

A mentőalakulatok tájékoztatása szerint több túlélőt szabadítottak ki egy alagútban rekedt szerelvényből, ezután keresőkutyákkal vizsgálják az állomásokat és az alagutakat, hogy senki ne rekedhessen a föld alatt. A helyi sajtó információi szerint mintegy 300 személy szenvedett könnyebb sérüléseket a robbanásokban. Negyvenöt súlyos sérültről tudnak, többek roncsolásos végtagsérülést vagy súlyos égéseket szenvedtek. A brit rendőrség nem erősítette meg, hogy valamilyen fegyveres szervezet vállalta volna az akciót, holott a délután folyamán az interneten több arab nyelvű oldalon több, magát az al-Kaida egyik csoportjának nevező társaság vállalta magára a támadásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában