Ország-világ

2005.07.13. 00:00

Úgy koppan az eső…

Szürke fellegek, felhőbe vesző budai hegyek, egy-egy csepp eső és a komor világ vezényszóra színessé változik.

Sz. Á

[caption id="" align="alignleft" width="269"] Különleges varázserővel bírnak a szürke esőfellegek: egy szempillantás alatt színes világgá varázsolják az eső elől menekülő emberek környezetét
[/caption]Százezernyi ernyő nyílik ki, hogy megvédje gazdáját. Van, aki óriási paraplét fog a feje fölé. Már, aki bír az elemekkel, no meg az esernyőjével. A viharos esőhöz szél is társul. A kis súlyú vándorokat, az utcán tartózkodókat szinte felkapja, mint egykor Mary Poppinst. Van, aki az apró összecsukható eső ellen védőre esküszik. Nos, nem egy másodperc telik el, amíg sikerül kinyitni. A járdaszegélynél állók hirtelen nem tudják, hogy a fejük felett tartsák, vagy maguk elé kapják, hogy a gépkocsik okozta zuhanyt elkerüljék. Apró esernyők is kinyílnak. A mama a babakocsi fölé erősített apró, gombaszerű ernyővel próbálkozik, amelyet szinte azonnal lekap a szél. Idős néni esőkabátban siet, de azért a parapléját is feltartja, biztos ami biztos.

A villamos menedékébe igyekvők is bajlódnak az automata csodának nevezett eső ellen védővel. Ha a kinyitása néha bonyolult, akkor az összecsukása sem különb. Azonnal nem sikerül összezárni, úgy pedig nehéz fellépni a sárga villamosra. Néha ejtőernyőként akarjuk használni. A járda melletti hatalmas tócsán kell átkelni, szinte ugrunk, és reménykedünk, hogy az esernyő a magasba tart. Ha nem óriási az ernyő, akkor elöl leszünk vizesek, vagy hátul csurog a nyakunkba az égi áldás.
Nos, az eső talán üzletnek sem rossz. Akinek eddig nem volt, vagy éppen tönkrement a viharban, bizony új ernyőt vásárol. Tényleg, az üzletekben mennyi esernyő talált gazdára?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában