Ország-világ

2005.08.13. 00:00

A rendőrség a nőt, a nő pedig a rendőrséget jelentette fel

Sylvia (37) feljelentette a rendőröket. A rendőrök pedig őt jelentették fel. Azt majd az ügyészségnek kell kibogoznia, kinek is van igaza. Sylviával a Keleti pályaudvaron találkoztunk. Épp nyaralni indult. Lapunknak elmesélte: abban bízik, hogy a pihenés elfeledteti velük a történteket.

Nagy E. D.

Leginkább kislánya miatt aggódik, aki, amikor meglátott, azt kérdezte: „anyu, ugye a néni nem rendőr?”. A gyerek végignézte a történteket, sőt, beszélgetésünk közben rángatta anyukája karját, és azt mondta: „azt is meséld el, hogy a rendőr bácsi úgy vitt fel az első emeletről a másodikra, mint egy macskát!” Az eset július 17-én, hajnalban történt. Sylvia szerint összekaptak élettársával. A nő fontosnak tartotta megjegyezni: nem bántották egymást. A férfi kirohant a lakásból, és kihívta otthonukhoz a rendőröket. – Jogi felvilágosítást kaptunk, aztán megkérdeztem, hogy végeztek-e – fogalmazott Sylvia.

A nő szerint ekkor igennel válaszoltak. Sylvia belenyúlt a sebtében felkapott nadrágja zsebébe, és kihúzta onnan saját és társa telefonját. Az egyik készülék a második emeletről a földszintre zuhant. A kislánnyal együtt lefelé indultak a lépcsőn. – Egyszer csak azt éreztem, hogy valamivel a hátamra suhintanak, minden előzmény nélkül – fogalmazott Sylvia. Hozzátette, csak annyit hallott, hogy egyikük azt mondja, megöllek, te kurva. Állítása szerint az ütések egymást követték, végül agyrázkódást kapott, beszakadt a dobhártyája, és közepesen csökkent a hallása.

Sylviát ekkor bevitték a rendőrségre. Órákkal később meg akarták vizsgáltatni az orvossal, de nem hagyta. Azt mondta, félt. A történtek miatt másnap feljelentést tett a rendőrök ellen. – Értsék meg, nekem nem kártérítés kell, csak az, hogy ez a két rendőr ne bánthasson másokat. Majd én meggyógyítom a beteg fülem. Egyedül a gyerekem lelkéből kellene kigyógyítani a dolgot – mondta a nő.

A rendőrség azonban pont ellenkezőleg látja a helyzetet. Az eset másnapján kiadott közleményük szerint a családi veszekedéshez kihívott járőrök egyikét Sylvia többször megrúgta, társát pedig megharapta. Pataki László VII. kerületi rendőrkapitány lapunknak úgy fogalmazott: belső vizsgálat során megállapították, hogy az intézkedés jogszerű és szakszerű volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek. Többet nem kívánt elárulni, mondván: az ügyészségi nyomozók vizsgálják a történteket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában