Ország-világ

2005.08.26. 06:04

A visszavágón is elbukott a soproni együttes

A Sopronban szerzett háromgólos előny birtokában a Metalurh átengedte a kezdeményezést a vendégeknek a labdarúgó UEFA-kupa-selejtező visszavágóján.

BAMA

A soproniak éltek a lehetőséggel, és a játékrész első harmadában többször is veszélyeztették az ukrán csapat kapuját. Cotan, Demjén és Csordás is adott munkát Virtnek, de mindhárom alkalommal hárított a Donyeck kapusa. A 26. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Fehér átemelte felette a labdát, de a házigazdák szerencséjére Csecser a gólvonal előött még elérte azt, és a hátvéd a mezőnybe rúgta.

Az 54. percben Zakarljuka szerzett labdát a bizonytalankodó soproni védőktől, és ügyes cselek után betalált Balogh kapujába (1-0). Úgy tűnt, hogy mindkét csapat elfogadja ezt az eredményt, a hajrában azonban megélénkült a játék. Cotan révén sikerült a 86.percben egyenlítenie a Sopronnak (1-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert egy perccel később Olekszijenko 11-esből vezetéshez és győzelemhez juttatta csapatát (2-1).

UEFA-kupa-selejtező, visszavágó

Metalurh–Sopron 2-1 (0-0) Donyeck, 7000 néző. Vezette: Ross (észak-ír) Metalurh Donyeck: Virt – Bouszard, Csecser, Grncarov, Florea – Zotov, Poljanszkij, Aliuta, Zakarljuka – Risztics (Olekszijenko, 81.), Siscsenko (Melikjan, 84.) Edző: Olekszandar Szevidov. Sopron: Balogh J. – Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák – Fehér Z. (Győri, 55.), Lazics, Cotan – Demjén (Sira, 64.), Fülöp (Cigan, 81.) Csordás. Edző: Csank János. Gólok: 1-0: Zakarljuka (54.), 1-1: Cotan (86.), 2-1: Olekszijenko (87., 11-esből). Összesítésben a Metalurh 5-1-el jutott tovább.

Donyeck, 7000 néző.

Vezette: Ross (észak-ír)

Metalurh Donyeck: Virt – Bouszard, Csecser, Grncarov, Florea – Zotov, Poljanszkij, Aliuta, Zakarljuka – Risztics (Olekszijenko, 81.), Siscsenko (Melikjan, 84.) Edző: Olekszandar Szevidov.

Sopron: Balogh J. – Bagoly, Ibric, Costisor, Hanák – Fehér Z. (Győri, 55.), Lazics, Cotan – Demjén (Sira, 64.), Fülöp (Cigan, 81.) Csordás.

Edző: Csank János.

Gólok: 1-0: Zakarljuka (54.), 1-1: Cotan (86.), 2-1: Olekszijenko (87., 11-esből).

Összesítésben a Metalurh 5-1-el jutott tovább. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában