Ország-világ

2005.08.19. 00:00

Államvasút kontra Friderikusz

BAMA

Látványos sajtóakciót indított a Magyar Államvasutak Rt. (MÁV), miután a köztelevízió A szólás szabadsága című műsora többször a társaság vonatbeszerzésével foglalkozott. Tegnap több napilapban is „felvilágosító hirdetéseket” közölt az állami cég.
Mint kiderült, a MÁV pert indít a jó hírnév megsértése miatt. Közleményük szerint Friderikusz Sándor műsorának két kiadásának egyes részletei alapot adtak a vasúttársaság hitelének rontására, döntése helyességének megkérdőjelezésére. „Friderikusz Sándor nélkülözte a médiatörvényben megfogalmazott és a közszolgálati televíziótól más esetekben megszokott, joggal elvárható objektív tájékoztatást és elfogulatlan tényfeltárást” – fogalmaz a közleményében a társaság.
Lapunk a fentiekkel kapcsolatban megkereste Friderikusz Sándort, ám ő elzárkózott a nyilatkozattól. „Nekem van egy fórumom a köztévében, és majd ott kifejtem álláspontomat” – jelentette ki. n Szakács Árpád

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában