Ország-világ

2005.09.01. 00:00

Beidézi a bizottság Gyurcsányt és Medgyessyt is

Sz. Sz.

A„Gyurcsány-cégháló” vállalatai több mint 300 millió forintos állami támogatásban részesültek, és több mint 400 millió forintnyi állami megbízást kaptak. Szijjártó Péter, a testület fideszes elnöke elmondta: a minisztériumoktól korábban azt kérdezték, hogy a múltban vagy jelenleg kapcsolatban állnak-e annak az 54 cégnek valamelyikével, amelyek most vagy korábban a miniszterelnök tulajdonába, érdekkörébe tartoztak.

A politikus közölte: az 54 cég közül 16-ban jelenleg is tulajdonos Gyurcsány Ferenc, 33-ban korábban volt tulajdona, öt vállalatban pedig vezető tisztséget töltött be. Szijjártó azt is közölte: a bizottság úgy határozott, hogy a következő három hónapban újra meghallgatják Gyurcsányt. Ezen kívül a testület elé idézték Medgyessy Péter volt miniszterelnököt is.

Batiz András kormányszóvivő szerint Szijjártó politikai hangulatkeltést folytat. Elmondta: Gyurcsány cégeinek állami kapcsolatai ismertek, és kormányfővé választása óta a cégek töredékét sem kapták a megjelölt összegnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában