Ország-világ

2005.08.02. 00:00

Cserbenhagyta áldozatát a gázoló pénzügyőr tiszt

A nyugdíj előtti felmondási idejét tölti az a vámos főtiszt, aki vasárnap hajnalban cserbenhagyta elgázolt áldozatát Visegrádon, tudta meg lapunk a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán (VPOP).

Sz. L.

Megerősítették az Index internetes lap azon információját is, hogy a főtiszt ma még a VPOP egyik kiképző iskolájának parancsnoka. Az ezredes vasárnap hajnali három óra körül a 11-es főúton Esztergom felől érkezett Skoda Octaviájával Visegrádra. Itt elütött egy 35 éves férfit, aki két barátjával éppen az úton sétált át. Az autó a fiatalembert felrepítette a magasba, majd továbbhajtott. Az áldozat az elszáguldó Skoda mögé zuhant vissza az úttestre. Mindkét lába szilánkosra tört, elvesztette az eszméletét is. Még vasárnap megműtötték Budapesten az Árpád kórházban, hónapokba telhet a teljes gyógyulása. A gázolót végül egy szentendrei benzinkútnál sikerült megállítaniuk a helyi rendőröknek, a Skodát le kellett szorítaniuk az útról. Ekkor derült ki, hogy a VPOP ezredeséről van szó, így a vizsgálatot a törvényeknek megfelelően a Pest Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal végzi. Az első hírek szerint az ezredes rendkívül gyorsan, legalább százhússzal hajthatott és vélhetően ittas volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában