Ország-világ

2005.08.03. 06:24

Elegük van a plázáknak a sok bombariadóból

Kiss G.

A bombariadók elleni hatékonyabb fellépést sürget a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. A szervezet javaslatokat is megfogalmazott, melyeket eljuttat a Belügyminisztériumnak. Alapvetően három ponton sürgetnek minél előbbi változtatást.
Elsőként az információáramláson javítanának, ugyanis gyakori, hogy a média hamarabb értesül a bombariadóról, mint az érintett épület dolgozói. A szervezet szerint azokban az esetekben, ahol nyilvánvaló, hogy gyerekcsínyről van szó, nem kellene okvetlenül kiüríteni az épületeket. Továbbá lassúnak tartják az átvizsgálást, ezért azt javasolják, hogy a biztonsági szolgálat embereit is képezzék ki a feladatok elvégzésére. Így ők is besegíthetnének a tűzszerészek munkájába. Arról nem is beszélve, hogy hamarabb elvégezhetnék az ellenőrzést.
A szövetség mindehhez kész anyagi segítséget is nyújtani.
A rendőrségnek is lesz feladata az ügyben.
– A közbiztonsági főigazgatóság már tanulmányozza a szervezet javaslatait – mondta a Reggelnek Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője. – A jövő héten személyes egyeztetést is tartunk az ügyben, megvizsgáljuk, mit lehet hasznosítani a javaslatok közül.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában