Ország-világ

2005.08.27. 00:00

Fulladoztam az InterCity vonaton

Olvasónk augusztus 1-jén a MÁV IC vonatára váltott jegyet. Remélte, hogy a járaton pótdíj fejében kulturáltan utazhat. A légcserélő berendezés azonban nem működött.

BAMA

Az esetet kivizsgálták – közölték a MÁV Rt. kommunikációs igazgatóságán. A vonat indulásakor a berendezés működött, menet közben hibásodott meg, mondták. A bajt nem sikerült orvosolni. Olvasónk azonban azt tapasztalta: a légcserélő már az indulás előtt sem volt jó. A szerelvényen szolgálatban lévő vasutasok szerint a járattal nagy melegben mindig gondok vannak. Egész nap a tűző napon áll, átforrósodik, így kora este már nem lehet hatékonyan hűteni.

Ezt hallva a kommunikációs munkatárs úgy tájékoztatta lapunkat: a július 22-i műszaki vizsgálat után derült ki, hogy a légcserélő rakoncátlankodik. A hiba okára két hétig nem tudtak rábukkanni. Kiderült, hogy a mozdonnyal van baj, és kijavították a hibát. A cég munkatársa hozzátette: a törvény csak azt írja elő, hogy az útiköltség fejében elvigyék az utast A pontból B pontba. A pótdíj a helyfoglalásról szól. Klímaberendezést nem kötelesek működtetni. Hogy a kifogásolt körülmények között bárki rosszul lehet? Ilyenkor megállítják a vonatot, mondták, és segítséget hívnak. A kellemetlenségért visszatérítették a pótdíjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában