Ország-világ

2005.08.12. 00:00

Idén több támogatás adható iskolakezdéshez

Közel másfél millió diák kezdi meg vagy folytatja tanulmányait a közoktatásban három hét múlva. Az iskolai eszközök ára rendkívül széles skálán mozog.

B. M.

A szülőknek némi könnyebbség, hogy emelkedett a munkáltatóktól kapható adómentes iskolakezdési támogatás összege. Ebben az évben gyermekenként 15 ezerről 17 ezer forintra nőtt a munkáltató, a bér kifizetője által adható összeg, és 30 nappal meghosszabbodott az az időszak is, amely alatt ez a juttatás nyújtható. A támogatásban a gyermek, tanuló részesülhet családi pótlékra jogosult szülője vagy a vele közös háztartásban élő házastársa útján. Élettársi kapcsolatban élő magánszemély számára a juttatás csak akkor adható adómentesen, ha a vonatkozó szabályok szerint ő maga is jogosult a családi pótlékra, vagyis ha a gyermek közös. A támogatás idén július 2-a és október 31-e között nyújtható adómentesen.

Fontos, hogy a tanévkezdéshez a segítség nem csak pénzben teljesíthető. Lehetséges tankönyv, taneszköz, ruházat juttatásával, de úgy is, hogy a vásárlásról kiállított számla – ha az a munkáltató nevére szól – ellenértékét utólag kapja meg a dolgozó. S vásárlási utalványt is kaphat az alkalmazott.

B. M. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában