Ország-világ

2005.08.08. 06:10

Kovács Kálmánt támadja a Fidesz, ő kedden válaszol

F. K.

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint is pazarlóan bánt a rábízott pénzekkel az informatikai minisztérium – közölte Rogán Antal, fideszes országgyűlési képviselő. Kiemelte: az óvodai számítógépek beszerzésének ügye csak a jéghegy csúcsa. Rogán Antal szerint a tárca több mint 180 millió forint értékben fizetett tanácsadói díjakat, valamint 3,2 milliárd forintot költött el pályázat nélkül, „a miniszter kénye-kedve szerint”. Emlékeztetett arra is, hogy a tárca darabonként százezer forintot fizetett ki azokért az óvodákba szánt „kakaóbiztos” billentyűzetekért, amelyeket darabonként 6875 forintért lehet beszerezni. Rogán szerint a miniszterelnöknek el kellene gondolkoznia, vajon Kovács Kálmán alkalmas-e informatikai miniszternek.
László Boglár kormányszóvivő minderre válaszolva lapunknak elmondta: Gyurcsány Ferenc nem kívánja átalakítani kormányát. Az informatikai tárca közleményében nem kommentálták az eseményeket, a miniszter keddi bizottsági meghallgatásán fog reagálni Rogán szavaira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában